Poznati

Antivakser Robert F. Kenedi mlađi zahtevao od gostiju kovid propusnice: "Nisam uvek gazda u svojoj kući"

Komentari

Autor: Tanjug

19/12/2021

-

09:39

Antivakser Robert F. Kenedi mlađi zahtevao od gostiju kovid propusnice: "Nisam uvek gazda u svojoj kući"
Antivakser Robert F. Kenedi mlađi zahtevao od gostiju kovid propusnice: "Nisam uvek gazda u svojoj kući" - Copyright AP/Hans Pennink

veličina teksta

Aa Aa

Gosti na prazničnoj kućnoj zabavi američkog antivaksera Roberta F. Kenedija mlađeg, pozvani su da se pre dolaska ili vakcinišu ili testiraju na kovid 19, jer kako je objasnio, on "nije uvek gazda u sopstvenoj kući".

U razgovoru za Politiko, koji je pisao o zahtevu koji je stavljen pred goste zabave u Kaliforniji prošle nedelje, Kenedi je rekao da je za to odgovorna njegova supruga, glumica Šeril Hajns. Kaže da nije proveravano da li su gosti ispunili zahtev, odnosno da li su vakcinisani ili nedavno testirani negativno na kovid 19, pre dolaska na zabavu, prenosi Gardijan.

Kenedi (67) je sinovac predsednika Džona Kenedija i drugi sin Roberta Kenedija, američkog državnog tužioca, senatora Njujorka i kandidata za demokratsku predsedničku nominaciju, koji je ubijen 1968. godine.

Mlađi Kenedi je vodio kampanju o pitanjima životne sredine, ali je takođe vodeći teoretičar zavere i protivnik vakcina, među kojima je i ona protiv kovid 19, koji je krivac za smrt više od 805.000 ljudi u SAD i više od 5,3 miliona širom sveta, navodi britanski list.

Prošlog meseca, Kenedi je objavio knjigu “Pravi Entoni Fauči”, u kojoj između ostalog napada glavnog medicinskog savetnika američkog predsednika Džozefa Bajdena. Ranije ove godine, Kenedijev nalog je uklonjen sa Instagrama zbog dezinformisanja o kovid 19, podseća Gardijan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin