Poznati

Reper Drakeo the Ruler na smrt izboden na festivalu u Los Anđelesu

Komentari

Autor: Guardian

21/12/2021

-

11:18

Reper Drakeo the Ruler na smrt izboden na festivalu u Los Anđelesu
Reper Drakeo the Ruler na smrt izboden na festivalu u Los Anđelesu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Drakeo the Ruler, 28-godišnji reper iz Los Anđelesa, podlegao je povredama nakon što ga je grupa muškaraca napala neposredno pre nastupa na muzičkom festivalu u Los Anđelesu.

Njegov predstavnik potvrdio je vest o smrti mladog umetnika za Guardian, ali nije dao više detalja o njegovoj smrti.

Reper čije je pravo ime Darel Kaldvel trebalo je da nastupi na Once Upon a Time festivalu. Međutim, u subotu uveče ga je na mestu održavanja tog muzičkog događaja napala grupa ljudi i nanela mu više uboda nožem, piše Los Angeles Times.

Kaldvel je hitno prebačen u bolnicu gde je kasnije podlegao povredama.

Promoter festivala Live Nation saopštio je da je do sukoba došlo u bekstejdžu.

"Iz poštovanja svih koji su uključeni i u saradnji sa lokalnim vlastima, umetnicima i organizatorima, odlučili smo da obustavimo preostale nastupe, tako da se festival završio sat vremena ranije", naveli su oni.

Snup Dog, koji je trebalo da nastupi neposredno nakon što se napad dogodio, bio je u tom momentu u svlačionici i odlučio da odmah napusti festival.

"Moje saučešće porodici i voljenima Drakeo the Ruler. Nisam za bilo kakvu negativnost i kao jedan od mnogih izvođača, bio sam tamo da širim pozitivne vibracije mom gradu Los Anđelesu", napisao je Snup na svojim društvenim mrežama.

 

 

Kaldvel nije važio za mejnstrim repera, ali je imao veliku bazu fanova na losanđeleskoj rep sceni. 

Prvi album objavio je 2015, a usledilo je još deset.

Pre četiri godine dobio je kaznu zatvora od 11 meseci zbog posedovanja oružja bez dozvole, a u martu 2018. još jednom se našao iza rešetaka zbog optužbi za ubistvo u pucnjavi koja se dogodila u decembru 2016.

Nastavio je da snima muziku i u zatvoru, pa je tako mikstejp "Thank You For Using GTL" snimljen preko telefona. Nakon što su optužbe protiv njega odbačene, pušten je na slobodu u julu 2019. godine.

Nakon izlaska na slobodu, snimio je album "The Truth Hurts", uključujući i singl "Talk to Me"  koji je izveo sa Drejkom.

Rep zvezda oprostila se od Kaldvela na svom Instagramu, napisavši da mu je on "uvek podizao duh svojom energijom".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin