Poznati

Dženifer Garner - žena godine u izboru prestižne grupe Univerziteta Harvard

Komentari

Autor: The News

09/01/2022

-

17:06

Dženifer Garner - žena godine u izboru prestižne grupe Univerziteta Harvard
Dženifer Garner - Copyright AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Dženifer Garner ponela je titulu "Žena godine", koju dodeljuju studenti odseka dramske umetnosti američkog univerziteta Harvard (Hasty Pudding Theatricals), a koja joj je pripala za glumačku karijeru, kao i za njen humanitarni rad i preduzetništvo, saopštila je ta organizacija, a prenose američki mediji.

Garner će (49) biti počasni gost na paradi u Masačusetsu, u krugu Univerziteta Harvard, a koja je predviđeno da bude održana 5. februara.

Glumica je poznata po ulogama u filmovima, kao što su "Uhvati me ako možeš", "Elektra", "Kraljevstvo", "Dan zaljubljenih", "Perl Harbor", "Džuno" i "Sve moje bivše" a izuzetan uspeh postigla je i sa serijom "Alijas". Sa bivšim suprugom Benom Aflekom ima troje dece, Violet, Serafinu i Samjuela.

Garner sarađuje sa organizacijom "Save the Children" i vrlo je aktivna na polju podizanju svesti za dobrobit dece i prikupljanja sredstava za organizaciju. Jedan je i od osnivača kompanije koja ima za cilj da obezbedi deci kvalitetnu hranu od namirnica koje se organski proizvode.

Prošlogodišnja dobitnica Hejsti puding nagrade je Vajola Dejvis, a među dosadašnjim damama koje su ponele titulu "Žena godine" našle su se i Meril Strip, Helen Miren, Šer, Marion Kotijar, Skarlet Johanson i mnoge druge, kojima je po tradiciji pripala nagrada - posuda za puding.

Hasty Pudding Theatricals, neformalno poznat i samo kao Hejsti puding, među najstarijim je studentskim pozorišnim organizacijama na svetu, osnovana 1795, koja od 1951. dodeljuje prestižno priznanje svake godine glumačkom paru, glumcu i glumici, za trajan i značajan doprinos industriji zabave.

Ovogodišnji dobitnik Hejsting puding priznanja za muškarca godine je Džejson Bejtman, inače i dobitnik "Emija" i "Zlatnog globusa", a koji je u filmu "Džuno" igrao sa Garner. 

Komentari (0)

Magazin