Poznati

"Nikad ponosnija Ukrajinka": Mila Kunis sa suprugom prikuplja pomoć

Komentari

Autor: CNN

04/03/2022

-

15:31

"Nikad ponosnija Ukrajinka": Mila Kunis sa suprugom prikuplja pomoć
Mila Kunis - Copyright AP/Arthur Mola

veličina teksta

Aa Aa

Mila Kunis i Ešton Kučer pokrenuli su GoFundMe kampanju "Stand With Ukraine" za prikupljanje pomoći Ukrajincima koji su napustili svoje domove.

"Dok svedočimo hrabrosti Ukrajinaca, svedočimo i nezamislivom teretu onih koji su odlučili da odu na sigurno. Preko GoFundMe, ova kampanja će imati za cilj da prikupi humanitarnu pomoć izbeglicama", poručio je holivudski par u objavi na Instagramu uz detaljna uputstva na koji način će sredstava iz fonda biti preusmeravana.

Kako su objasnili, novac će biti preusmeravan dvema organizacijama koje su "aktivno na terenu i pružaju trenutnu pomoć onima kome je to najpotrebnije".

Prva od njih je Flekport, koja organizuje isporuku humanitarne pomoći izbegličkim mestima u Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj i Moldaviji, a druga je organizacija Airbnb.org koja obezbeđuje besplatno i kratkoročno stanovanje izbeglicama koje beže iz Ukrajine.

Kako piše CNN, Ešton i Mila će i sami donirati 3 miliona dolara za pomoć izbeglicama koji zbog rata beže iz Ukrajine.

Kunis je "ponosna Ukrajinka"a Ujedno, ovo je prvi put da se glumica oglasila nakon napada Rusije na njenu rodnu zemlju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

"Rođena sam u Ukrajini 1983. godine. U Ameriku sam došla 1991. i oduvek sam se smatrala Amerikankom. Ponosna sam. Zahvalna sam na svemu što je ova zemlja učinila za mene i moju porodicu. Ali sada ne mogu biti ponosnija što sam Ukrajinka", poručila je Mila u videu.

"Ovo što se događa u Ukrajini je poražavajuće. Na ovom svetu nema mesta za ovakvu vrstu nepravednog napada na čovečanstvo", dodala je glumica.

"Ukrajinci su jak i hrabar narod, ali to što ste jaki i hrabri ne znači da niste vredni podrške. Moramo podržati narod Ukrajine", zaključila je glumica.

Ešton je dodao kako nikada nije bio ponosniji što je u braku s Ukrajinkom. Saglasan je sa suprugom kako je izuzetno važno pomoći Ukrajincima.

Inače, Kučer se i ranije javljao na društvenim mrežama i iskazao podršku Ukrajini, a nedavno je na Tviteru imao poruku za Ruse.

"Ako poznajete nekoga iz Rusije, nazovite ih i recite im da ih njihovi mediji lažu. Ukrajinci ne žele da ratuju, samo ne žele Putinovu vladu i ne žele da budu okupirani", napisao je glumac.

Podršku narodu Ukrajine ranije su uputili i Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds koji su, takođe, pokrenuli kampanju za prikupljanje sredstva za pomoć izbeglicama.

Prema podacima UN, milion izbeglica je pobeglo iz Ukrajine za samo nedelju dana.

Komentari (0)

Magazin