Poznati

Mira Sorvino: Oskar za film Vudija Alana mi je ukaljao karijeru

Komentari

Autor: Indie Wire

06/03/2022

-

12:34

Mira Sorvino: Oskar za film Vudija Alana mi je ukaljao karijeru
Mira Sorvino - Copyright AP/Willy Sanjuan

veličina teksta

Aa Aa

Mira Sorvino izjavila je da je njenu karijeru ukaljalo to što je osvojila Oskara i Zlatni globus za film Vudija Alena "Moćna Afrodita" iz 1995.

Sorvino je objasnila u podkastu Marka Marona da je trebalo da se odrekne tog reditelja nakon optužbi za seksualno zlostavljanje koje je protiv njega iznela njegova usvojena ćerka Dilan Farou.

"Nisam posmatrala dovoljno duboko nit o tome da stvorim informisano mišljenje u to vreme. To nije izgovor", rekla je Sorvino, dodavši da je odrasla "idolizujući" Alena kao umetnika.

"Tako je teško govoriti o tome, jer sada imam sasvim drugačije mišljenje o Vudiju, nego što sam imala tad. Krivim sebe što nisam dalje istraživala šta se desilo sa Dilan. Vođena je borba za starateljstvo i to je bilo u medijima. Sve se to desilo pre 'Moćne Afrodite', ali način na koji je to štampa predstavila izgledao je kao kazna za to što je napustio Miju Farou zbog usvojene ćerke Sun Ji Previn. Sama činjenica da je bio sa Sun Li je trebalo da bude dovoljna", smatra glumica.

Inače, Alen je trenutno u braku sa usvojenom ćerkom bivše partnerke Mije Farou - Sun Ji Previn.

"Taj incident uništio je 'Moćnu Afroditu' za mene, uništio je moje izvođenje za Oskara, uništio je početak moje karijere, jer sam ga obožavala godinama, a onda shvatila da je trebalo da ga se odreknem. Trebalo je da tada to znam. Samo zato što je briljantan, ne znači da nije užasna osoba koja je povredila svoju ćerku, koja je povredila dete, a za to nema oproštaja", rekla je Sorvino, dodavši da ne gaji nikakve sumnje da njegova ćerka govori istinu.

Zlostavljanje se navodno dogodilo 1992. dok je Farou imala sedam godina. Njene optužbe i pravni postupak koji je pokrenula opisani su u dokumentarnom filmu HBO "Allen V. Farrow" koji je prikazan prošle godine.

Alen nije optužen ni za jednu od stavki koje je Farou iznela, piše Indie Wire.

Reditelj je sve njene tvrdnje odbacio i nazvao ih "apsurdnim" u svom intervjuu za CBS "Sunday Morning".

Sorvino je takođe istakla da je njen film "Moćna Afrodita" distribuirala kompanija Miramax ozloglašenog mogula Harvija Vajnstina. 

"Njegovo zlostavljanje oduzelo mi je sredstva za život, sposobnost da hranim svoju decu, da radim ono što volim, da ispunim svoju ličnu sudbinu", rekla je glumica, koja je među prvim glumicama #MeToo pokreta koja je ispričala da ju je Vajnstin seksualno maltretirao.

Vajnstin je proglašen krivim za niz optužbi seksualnog zlostavljanja i osuđen na 23 godine zatvora. 

Preporuka za vas

Vajnstin u zatvorskom kombinezonu i u invalidskim kolicima stigao pred sudiju: Nisam kriv, izjasnio se nekada moćni producent o optužbama
Harvi Vajnstin posle višemesečnog odlaganja izručen Los Anđelesu, gde se suočava sa optužbama da je silovao i seksualno napao pet žena

Komentari (0)

Magazin