Poznati

Noel Galager o "slučaju princa Harija": Ja sam kao Vilijam, imam brata koji ne zna da začepi...

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2021

-

18:21

Noel Galager o "slučaju princa Harija": Ja sam kao Vilijam, imam brata koji ne zna da začepi...
Noel Galager o "slučaju princa Harija": Ja sam kao Vilijam, imam brata koji ne zna da začepi... - Copyright EPA/WILL OLIVER, AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Noel Galager, britanski roker i bivši član kultnog benda "Oasis", čija prilično glasna i javna svađa s bratom Liamom traje već godinama, u razgovoru za The Sun obrušio se sada i nimalo biranim rečima na princa Harija.

Nazivajući sebe i "Vilijamom svoje porodice", pedesetčetvorogodišnji muzičar je ocenio ponašanje princa Harija "nepotrebnim" pošto je u intervjuu sa Oprom Vinfri pričao o lošim iskustvima odrastanja u kraljevskoj porodici.

"Princ Vilijam. Osećam jeb*** bol tog momka. Ima jeb**** mlađeg brata koji ne može da začepi svoja jeb*** usta, a to je sasvim nepotrebno. Volim da mislim da sam oduvek Vilijam. Princ Hari je doleteo kao tipična jeb*** probuđena pahuljica, jeb*** šu**k", nije štedeo reči Noel Galager, dodajući kako ne razume globalnu fascinaciju princom Harijem.

Da nekadašnji gitarista planetarno popularnog sastava "Oasis" ima mišljenje i o drugim javnim ličnostima, govori u prilog i intervju koji je svojevremeno dao za GQ Noel Galager u kom je izjavio da je za njega Toni Bler "poslednji političar čiji je rad imao smisla".

Noel je Blera hvalio i na  dodeli Brit nagrada rekavši da premijer "daje malo nade mladima u ovoj zemlji", a potom su postali bliski prijatelji.

Inače, roker se poslednjih desetak godina bavi produkcijom, kroz svoj solo projekat "High Flying Birds".

Svojevremeno su proglašeni kraljevima britpopa, a onda je 2009. usledio razlaz grupe i braće Galager. Noel i Liam od tada ne razgovaraju, ali se rado i često "prepucavaju" preko medija.

Nedavno je Noel izrekao da bi ponovno okupljanje "Oasis" moglo da se desi, ali za 100 miliona funti (što je gotovo 120 miliona evra).

Izrekavši ovu neverovatnu cifru, Noel je pojasnio da kompletna muzička industrija ne može da izdvoji takvu količinu novca. Bio je to, naime, komentar na izjavu njegovog brata koji je prethodno izjavio da je grupi ponuđena vrlo velika svota da se ponovo okupe, ali da Noel nije bio zadovoljan tom cifrom.

"Ostavština grupe `Oasis` je zacementirana. Ako su nas ljudi gledali na pozornici znaće o čemu govorim. Ako nas nisu gledali, teško će to shvatiti. Ni ja nisam nikada gledao `Bitlse` ili `Seks Pistolse`", izjavio je Noel.

Brat mu, prema njegovim rečima, ne nedostaje, a devedesete su za njega bile godine sa puno intelektualaca iz radničke klase koji zapravo nisu bili povezani, a koji su se svi istovremeno povezali kroz politiku, muziku, modu, fotografiju, umetnost i sport.

"Voleo sam devedesete i puno toga sam proživeo. Sviđao mi se Demijan Hirst, a Kejt Mos mi je bila sjajna prijateljica. Bio je to sjajan period, sjajan trenutak u vremenu. Niko to nikada neće priznati i svaki put kad to kažem novinari pogrešno interpretiraju moje reči, ali svi smo mi bili deca Margaret Tačer koja sve što su tada radila, radila su zbog sebe. Mislim na to da se sve to dogodilo usprkos tačerizmu. Svi smo bili svesni činjenice da ništa nećemo dobiti i da nam ništa neće biti dato samo od sebe već da moramo da se izborimo sami za sebe i uzmemo šta želimo", svojeveremeno je izjavio Noel.

Komentari (0)

Magazin