Poznati

Mračna strana slave: Zvezde otkrivaju neočekivane posledice života u žiži javnosti

Komentari

Autor: Staša Rosić

30/06/2022

-

07:10

Mračna strana slave: Zvezde otkrivaju neočekivane posledice života u žiži javnosti
Mračna strana slave: Zvezde otkrivaju neočekivane posledice života u žiži javnosti - Copyright AP/Joel C Ryan, Vianney Le Caer, Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Bez obzira na izobilje novca, luksuza i glamura u životu holivudskih i muzičkih zvezda, teret slave koji nosi život pod reflektorima i očima javnosti ponekad je preveliki.

Na njega se nedavno požalio i glumac Kris Prat koji je u jednom intervjuu priznao da je plakao zbog komentara koje je dobio na društvenim mrežama. 

Naime, nakon što se pre nekoliko godina razveo od dugogodišnje žene Ane Feris, s kojom je dobio prevremeno rođenog sina, sa novom suprugom Ketrin Švarceneger Prat dočekao je prinovu i na svom Instagramu napisao: "Dala mi je neverovatan život, predivnu, zdravu ćerku".

Međutim, njegovi pratioci su mu na tu objavu uputili niz kritika, jer su smatrali da je to znak nepoštovanja prema bivšoj ženi i sinu, koji je u najranijem periodu života imao niz zdravstvenih problema.

"To je potpuno poremećeno. To će moj sin jednog dana da pročita. On ima devet godina i odlično je digitalno potkovan. To mi mnogo smeta, čoveče. Plakao sam zbog toga. Mrzim što su blagoslovi u mom životu ljudima koji su mi bliski veliki teret", rekao je on u jednom intervjuu.

Na mračnu stranu slave požalile su se do sada mnoge poznate ličnosti, a mi vam predstavljamo neke od njih:

Viktorija Bekam

Mnoge poznate žene koje se bave javnim poslovima trpe veliki pritisak da uvek izgledaju "savršeno", pa čak i neposredno nakon porođaja.

Viktorija Bekam, bivša članica grupe Spice Girls, koja danas ima uspešan modni brend, nedavno se prisetila kako je samo nekoliko nedelja nakon što je rodila svog sina Bruklina u jednoj emisiji morala da stane na vagu, kako bi pokazala publici koliko kilograma ima.

"Tada sam izgubila mnogo kilograma, a to se desilo i mojoj mami posle njenih trudnoća. To ne znači da imate poremećaj u ishrani.  Ali (voditelj) Kris Evans naterao me je da stanem na vagu. Zamislite da to neko uradi danas", prisetila se Viktorija u nedavnom intervjuu.

Mili Bobi Braun

Mili Bobi Braun postala je poznata kada je imala samo 12 godina, zahvaljujući jednoj od glavnih uloga u Netfliksovoj seriji "Stranger Thigns".

EPA/SARAH YENESEL

 

Mlada glumica je u jednom intervjuu ispričala kako su mediji, čim je napunila 18 godina, počeli o njoj da pišu kao o sasvim odrasloj osobi, na način da se osećala kao seksualni objekat.

"Mislim da se mlade devojke svuda seksualizuju, i ja se nosim s tim, ali se s tim nosim oduvek", priznala je ona.

Dženifer Lopez

Planetarno popularna muzička i filmska zvezda potekla je iz skromne porodice, zbog čega se često osećala kao autsajder u Holivudu.

Tanjug/AP/Jordan Strauss

 

"Uvek sam osećala kao da krećem sa dna. Uvek. Osećala sam da nisam ona koja bi trebalo da budem u prostoriji sa drugim ljudima. To je deo toga kada ste iz Portorika, i iz Bronksa i kada ste žena. To je 20 ili 25 godina slušanja: 'Pa dobro, nije ona baš tako sjajna. Lepa je i pravi simpatičnu muziku, ali nije zaista ovo ili ono'. Znate, mislim da sam uradila neki zaista dobar posao tokom godina, ali nikada nisam bila deo određenog kluba. I uvek sam se pravila da sam u redu s tim, ali boli kada se osećate izopšteno", ispričala je Lopez.

Tejlor Lutner

Tejlor Lutner, zvezda 'Sumrak sage', stekao je slavu kada je imao samo 16 godina. U intervjuu za emisiju "Today" na NBC News, otkrio je da su ga strahovi i anksioznost dugo pratili zbog toga.

AP/John Amis

 

On je rekao da nije mogao da napusti kuću, a da ga ne prati 12 automobila.

"U meni se nagomilalo nešto, zbog čega sam, ni sam ne znam zašto, počeo da se plašim da izađem napolje. I onda sam jednostavno i prestao da idem bilo gde", ispričao je glumac.

Izbegavao je prodavnice, tržne centre i bioskope punih deset godina i na posletku je interesovanje za njega konačno smanjeno. 

Međutim, to je dovelo do sasvim novih problema u njegovom životu.

"To je opasan deo puta, jer može potpuno da vam poremeti razum", kaže Lutner, koji je zbog izbegavanja javnog života, prestao da dobija veće uloge.

Majkl Dž. Foks

Zvezda "Povratka u budućnost" javno je progovorio o svojoj dijagnozi Parkinsonove bolesti pre dve decenije i učinio mnogo toga dobrog za podizanje svesti o toj dijagnozi.

AP/Charles Sykes

 

Međutim, on se jednom prilikom prisetio kako su mu mnogo pre nego što je podelio svoju priču sa javnošću, novinari i paparaci na ulici dobacivali pitanja o tome "šta s njim nije u redu".

"Rekao sam: 'Ne mogu više da mučim svoje komšije s ovim' i rešio da obelodanim dijagnozu. Ispalo je odlično", rekao je Foks.

Dženifer Lorens

Glumica je za Vogue 2013. ispričala da je imala manji slom živaca, zbog toga što nije imala dovoljno privatnosti. Nju su opsesivni obožavaoci proganjali i u kući.

AP/Evan Agostini

 

"Policija je dozvolila potpunom strancu da spava na mom travnjaku i prati me do kafića. To nema nikakvog smisla. Ja nisam u redu s tim", rekla je ona.

Džordž Kluni 

Glumac je jednom prilikom u intervjuu za "Fusion" magazin govorio o tome kako stalna izloženost očima javnosti ne ostavlja mogućnost poznatima da naprave bilo kakvu grešku.

Tanjug/AP/Vianney Le Caer

 

"Postoji realna opasnost kada ste poznati. Mogu popiti piće ili dva jedne večeri, mogu reći nešto... Otići ću da spavam, probuditi se ujutro i moja karijera će biti završena", rekao je Kluni.

Alanis Moriset

Alanis Moriset je jedva imala četrnaest godina kada je uplovila u svet muzike. Slavu je stekla vrlo brzo i prema sopstvenom priznanju zbog nje mnogo propatila.

profimedia

 

"Ona vam neće podići samopouzdanje, neće stvoriti duboku povezanost, neće izlečiti vaše traume iz detinjstva - slava će sve to samo pojačati", rekla je pevačica za britanski "Telegraf". 

Komentari (0)

Magazin