Poznati

Ris Viderspun se podvrgla hipnozi zbog paničnih napada tokom snimanja "Divljine"

Komentari

Autor: Today

20/06/2021

-

19:47

Ris Viderspun se podvrgla hipnozi zbog paničnih napada tokom snimanja "Divljine"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ris Viderspun dobila je mnoge pohvale kritike i publike za glavnu ulogu u filmu "Divljina" iz 2014, snimljenom prema istoimenom autobiografskom romanu Šeril Strejd, ali sada otkriva da joj je bilo izuzetno teško da se nosi sa tim zadatkom.

Viderspun u tom filmu igra Strejd, nakon razvoda i smrti majke počinje da koristi heroin, a zatim odlučuje da u 26. godini života, bez ikakvog prethodnog iskustva, prepešači gotovo 2.000 kilometara dugačku Stazu pacifičkih vrhova.

Glumica je za Intervju magazin izjavila da se plašila tog projekta.

"Bila sam jako uplašena. Podvrgla sam se hipnozi, jer sam imala panične napade tri nedelje pre početka snimanja", ispričala je glumica.

Pored golotinje i upotrebe narkotika u filmu, plašilo ju je to što je najveći deo snimanja bila sama pred kamerom.

"Nikada nisam tako dugo bila sama na snimanju. Bilo je barem 25 dana snimanja u kojima nisam imala ni jednog drugog glumca pored sebe. Bili smo tu samo ja, kamera i ranac. Pitala sam se: 'Hoće li ovo biti dosadno?'", ispričala je glumica.

Međutim, za nju je "Divljina" bila iskustvo koje je ostavilo trajan trag.

"Knjiga Šeril Strejd je toliko lepa i sveta za mene, jer govori o tome kako moramo sami da se spasemo. Nema majke, niti oca da to urade za nas. Nema supružnika. Neverovatno je to što na kraju filma ona ostaje bez porodice, novca, posla, partnera, a ipak je srećna", kaže Viderspun.

Glumica je dodala da nije sigurna hoće li ikad više raditi tako predano kao na tom filmu, ali kaže da ju je to iskustvo promenilo "na ćelijskom nivou".

Viderspun je u međuvremenu pokrenula medijsku kuću Helo Sanšajn koja je usmerena na promenu narativa o ženama, prenosi američki portal Tudej.

"U poslednje četiri godine usredsređena sam na pozitivu i optimizam. Društvo često uživa u traumi žene i to stalno vidimo i u vestima, a ja verujem da je moguće stvoriti zabavu, bez eksploatacije žena", rekla je ona.

Prevela: S. R.

Komentari (0)

Magazin