Poznati

Rodžer Voters smatra da je ključ rata u Ukrajini u rukama SAD

Komentari

Autor: Fonet

14/08/2022

-

20:07

Rodžer Voters smatra da je ključ rata u Ukrajini u rukama SAD
Tanjug/AP/Rob Grabowski - Copyright Tanjug/AP/Rob Grabowski

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinci sutra mogu da prestanu da ginu ako SAD sednu zajedno sa Rusijom i sklope mir, izjavio je suosnivač Pink Flojda i britanska rok legenda Rodžer Voters u intervjuu za RT.

Voters je rekao da se čini da je Zapad rešen da se bori „do poslednjeg Ukrajinca“ jer se od prodaje oružja može zaraditi bogatstvo, dok američke elite žele da vladaju svetom.

"Po mom mišljenju, to se može zaustaviti sutra. Sve što je potrebno je da Amerikanci dođu za sto i kažu 'OK, idemo sa sporazumima iz Minska'”, i onda bi bilo gotovo“, rekao je Voters.

Voters je istakao da se aktuelni predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski kandidovao na platformi pridržavanja Minskih sporazuma i okončanja građanskog rata započetog posle ilegalnog puča u Kijevu 2014. godine i da je na osnovu toga za njega glasalo 73 odsto Ukrajinaca „tako da nisu morali da imaju rat".

Tanjug/AP/Rob Grabowski

 

Kako prenosi Sputnjik, on je rekao da mu je, međutim, "onog trenutka kada je izabran, neko prislonio pištolj na glavu, pretpostavljam, i on se predomislio, i nije uradio ništa od toga“.

Upitan da li Zapad želi da se sukob završi, Voters je odgovorio: „Ne, naravno da ne”.

"Ne, oni nemaju interesa da to okončaju. Boriće se do poslednjeg Ukrajinca. a ako žele da se to završi, zašto to ne okončaju? Zato što je to u njihovim rukama, oduvek je bilo. To je u rukama NATO, u rukama je Džoa Bajdena, i ako nije, to je njegovo… ko god ga vuče konce. Ne žele da se to završi jer treba zaraditi ogromno bogatstvo“, rekao je Voters, govoreći o oružju vrednom milijarde dolara koje SAD i zemlje NATO šalju Kijevu.

Rodžer Voters, godinama otvoreni aktivista za ljudska prava, rekao je da je njegova platforma da „sva naša braća i sestre, širom sveta zaslužuju jednaka prava bez obzira na njihovu etničku pripadnost, veru ili nacionalnost“, kao što je navedeno u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima.

Montaža u kojima pojedine političare označava kao „ratne zločince“, među kojima je i američki predsednik Džo Bajden, predstavljena je na njegovoj novoj koncertnoj turneji.

Voters je branio taj izbor u prošlonedeljnom intervjuu za Si-En-En, koji je stekao veliku pažnju na društvenim mrežama. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin