Poznati

Čovek koji je ranio šetača pasa Lejdi Gage osuđen na 21 godinu zatvora

Komentari

Autor: Euronews

06/12/2022

-

13:46

Čovek koji je ranio šetača pasa Lejdi Gage osuđen na 21 godinu zatvora
Čovek koji je ranio šetača pasa Lejdi Gage osuđen na 21 godinu zatvora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čovek koji je pucnjem iz pištolja ranio šetača pasa pop zvezde Lejdi Gage i ukrao njena dva francuska buldoga, osuđen je na 21 godinu zatvora.

Džejms Hauard Džekson, jedan od troje učesnika nasilne krađe ranio je šetača Rajana Fišera i oteo dva Gagina psa.

"Teško je poverovati da je prošlo gotovo dve godine otkako sam poveo Asiju, Kodžija i Gustava u večernju šetnju i odjednom se našao u situaciji da se borim na sve načine da zaštitim te pse od krađe. Ali to nije bilo dovoljno: bio sam pretučen, davljen, upucan i ostavljen da umrem na trotoaru dok sam se borio za dah. A Kodži i Gustav su nestali", napisao je Fišer na svom Instagramu, prenosi Euronews.

Lopovi nisu znali da psi pripadaju Lejdi Gagi

Inspektori koji su učestvovali u istrazi sudu su rekli da smatraju da Džekson nije znao da psi pripadaju Lejdi Gagi, a da mu je motiv da ih ukrade bila visoka tržišna cena francuskih buldoga.

On se 24. februara 2021. sa dvojicom saučesnika - Džejlinom Vajtom (19) i Lafajetom Vejlijem (27) vozio Holivudom u potrazi za psima koje bi mogli da ukradu, kada su naišli na Fišera.

profimedia

 

Džekson i Vajt iskočili su iz automobila i napali šetača, udarali ga i davili, a Džekson je zatim izvukao i poluatomatsko oružje i pucao, pogodivši žrtvu jednom, pre nego što su pobegli sa Gustavom i Kodžijem.

Privatna sigurnosna kamera sa obližnje kuće snimila je Fišera koji je vikao: "Bože, upucan sam! Pomozite mi! Krvarim iz grudi!"

On je kasnije nazvao napad "bliskim susretom sa smrću", a u izjavi pred sudom rekao je da se još fizički i mentalno oporavlja od tog događaja. Njemu je odstranjen deo pluća i još ide na fizikalne terapije.

Nakon incidenta Gaga je ponudila pola miliona dolara nagrade bilo kome ko vrati njena dva psa "bez postavljanja pitanja". Njene ljubimce je nekoliko dana kasnije vratila Džeksonova saučesnica Dženifer Mekbrajd, koja se takođe suočava sa optužbama.

 

 

Na sudu je Džekson priznao da je naneo teške telesne povrede tokom napada, a suđeno mu je za pokušaj ubistva, zaveru u cilju krađe i napad poluautomatskim vatrenim oružjem.

Ranije ove godine Džekson je greškom pušten iz zatvora, a ponovo je uhvaćen tek pet meseci kasnije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin