Poznati

Selin Dion objavila da boluje od neizlečive bolesti i otkazala većinu nastupa za sledeću godinu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

08/12/2022

-

13:20

Selin Dion objavila da boluje od neizlečive bolesti i otkazala većinu nastupa za sledeću godinu
Selin Dion - Copyright AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Proslavljena pevačica Selin Dion podelila je sa svojim pratiocima na Instagramu da boluje od neizlečivog neurološkog poremećaja poznatog kao "sindrom ukočene osobe" (SPS) zbog kog je otkazala svoju evropsku turneju.

"Već dugo imam probleme sa zdravljem i teško mi je da se suočavam sa tim izazovima i govorim o svemu kroz šta prolazim. Nedavno mi je dijagnostikovan vrlo redak neurološki poremećaj, pod nazivom sindrom ukočene osobe, koji pogađa jednog u milion ljudi. Još učimo o tom retkom stanju, a sada znamo da je to izazvalo sve te spazme koje imam. Nažalost, oni utiču na svaki deo mog svakodnevnog života, izazivaju mi teškoće prilikom hodanja i ne dozvoljavaju da glasne žice koristim da pevam kao ranije", navela je pevačica sa suzama u očima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

Prema podacima američkog Nacionalnog instituta za neurološke poremećaje. SPS karakteriše promenljiva ukočenost mišića trupa i udova, kao i pojačana osetljivost na buku, dodir i stres, koji mogu da pokrenu spazme mišića.

U januaru je 54-godišnja pevačica otkrila da pati od "ozbiljnih i upornih grčenja mišića" kada je otkazala severnoamerički deo svoje svetske turneje "Courage". 

Mnogi prolećni termini za njene evropske nastupe pomereni su za proleće 2024. godine, a osam letnjih koncerata je potpuno otkazano, dok bi oni koji su bili zakazani za period od avgusta do oktobra sledeće godine trebalo da se održe u predviđenim terminima.

"Radim vredno sa svojim terapeutom sportske medicine svakog dana kako bih povratila snagu i sposobnost izvođenja, ali moram da priznam da je bilo teško. Mnogo mi nedostajete, nedostaje mi da vas vidim dok sam na sceni i pevam za vas. Uvek dajem sto posto od sebe na svojim nastupima, ali sada mi moje stanje to ne dozvoljava. Da bih ponovo došla do vas, nemam izbora nego da se koncentrišem na svoje zdravlje u ovom trenutku i da se nadam da sam na putu oporavka... Mnogo vas volim i nadam se da ćemo se uskoro videti", objavila je Dion.

Komentari (0)

Magazin