Poznati

Popularni hrvatski glumac Goran Višnjić: Napisao sam strip koji želim pretvoriti u seriju

Komentari

Autor: Šibenski portal

03/07/2021

-

12:01

Popularni hrvatski glumac Goran Višnjić: Napisao sam strip koji želim pretvoriti u seriju
Goran Višnjić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Popularni hrvatski glumac, sa zavidnom karijerom u Holivudu, Goran Višnjić, ni ovog leta nije zaobišao rodni Šibenik, gde je učestvovao i na Međunarodnom dečjem festivalu.

Do Hrvatske je, kako kaže za Šibenski portal, sada puno lakše doći budući da se prošle godine sa porodicom preselio iz Amerike u Englesku.

Višnjić se na pomenutom festivalu i u šibenskom teatru oseća, kako kaže, kao kod svoje kuće, a najmlađim posetiocima je odabrao da čita "Ježevu kućicu" Branka Ćopića, jer je, kako je dodao, to priča koju su njemu čitali kad je bio dete, a kasnije ju je on čitao svojoj deci.

Prema njegovim rečima, zbog pandemije je svetska filmska industrija gotovo stala i sad u Los Anđelesu radi svega 20 odsto kapaciteta, ali mu to nije smetalo jer je imao vremena da se posveti porodici i preseljenju.

"Mi smo se u koroni preselili u Englesku. Prodali smo kuću u Americi i dobro nam je došla ta prisilna pauza, jer je bilo prilično komplikovano preseliti i svu tu životinjsku menažeriju. Imam tri mačke i četiri psa", kazao je popularni glumac.

"Pisao sam sve ovo vreme, ali ne smem govoriti o projektu. Mogu samo reći da se radi o hrvatskom stripu koji pokušavam napraviti kao TV seriju. Prijatelj i ja radili smo svakodnevno i sve vreme se čuli preko Zooma i Whatsappa. Napisali smo 10 epizoda, celu prvu sezonu. Sada tražimo partnere koji bi nam se pridružili nam tom projektu. Kad sve bude spremno, moći ću o tome više govoriti", naveo je Višnjić, kome je sad pomalo žao što ga kao klinca nisu više usmeravali na pisanje.

Namerava, kako je zaključio, da češće dolazi u Hrvatsku i radi više u pozorištu.

Komentari (0)

Magazin