Poznati

Saša Baron Koen tuži kompaniju za proizvodnju kanabisa, za odštetu traži najmanje devet miliona dolara

Komentari

Autor: Hollywoodreporter

13/07/2021

-

11:27

Saša Baron Koen tuži kompaniju za proizvodnju kanabisa, za odštetu traži najmanje devet miliona dolara
Saša Baron Koen tuži kompaniju za proizvodnju kanabisa, za odštetu traži najmanje devet miliona dolara - Copyright AP/Rick Rycroft

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija za proizvodnju kanabisa je bez dozvole i saglasnosti na bilbordu u Masačusetsu iskoristila fotografiju Borata (na bilbordu je fotografija čuvenog fiktivnog junaka koji podignutih palčeva poručuje: "Lepo je!, prim. aut.), kog je maestralno izneo na velikom platnu Saša Baron Koen, te tako nelegalno iskoristila i Koenov imidž, pretpostavljajući da će zahvaljujući njegovom liku na ovoj reklami povećati prodaju svojih proizvoda. To, između ostalog, tvrde pravni zastupnici Barona Koena.

Kako prenosi Hollywood reporter, advokati su podneli tužbu nadležnom sudu i istakli da njihov klijent nikada nije koristio kanabis, niti je ikada sklopio ugovor o sponzorstvu ove vrste iako je imao i ranije ponuda, ali da za Koena nema cenu i nikada ne bi učestvovao u reklamnoj kampanji koja promoviše kanabis.

U tužbi se navodi da je kompanija Solar Therapeutics prekršila autorska prava, bez dozvole iskoristila lik Borata, te se lažno oglašava i zavarava javnost da Koen odobrava njihove proizvode.

Zbog svega navedenog, pravni tim Koena zahteva odštetu od najmanje 9 miliona dolara.

Komentari (0)

Magazin