Poznati

Kanadski reper Tori Lanez osuđen na 10 godina zatvora zbog ranjavanja Megan Di Stalion

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2023

-

11:01

Kanadski reper Tori Lanez osuđen na 10 godina zatvora zbog ranjavanja Megan Di Stalion
Kanadski reper Tori Lanez osuđen na 10 godina zatvora - Copyright Tanjug AP/Photos by Amy Harris, left, Richard Shotwell/Invision/AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Los Anđelesu osudio je kanadskog repera Torija Laneza na 10 godina zatvora zbog toga što je pucao u američku muzičarku Megan Di Stalion, 2020. godine.

Lanez (31) je upucao dobitnicu Gremija u noge tokom svađe nakon žurke 2020. godine koju je organizovala rijaliti zvezda Kajli Džener.

Lanez je u decembru proglašen krivim po tri optužbe u vezi sa oružjem i od tada se nalazi u zatvoru. Stalion je posle toga morala da bude operisana da se uklone delovi metaka iz njenih stopala.

Okružni tužilac Los Anđelesa Džordž Gaskon rekao je nakon presude u utorak da je njena slava pomogla da se skrene pažnja na pitanje nasilja nad ženama.

Tužioci su tražili od sudije da izrekne kaznu Lanezu od 13 godina zatvora. 

Direktorka Službe za žrtve pri kancelariji Okružnog tužioca u Los Anđelesu Tanišija Rajt rekla je novinarima nakon izricanja presude da je nasilje nad crnim ženama i devojčicama u SAD dugotrajna nacionalna epidemija koja je dugo bila zanemarena i nedovoljno prijavljivana.

Rajt je istakla da žrtve često ne prijavljuju nasilje koje je nad njima izvršeno zbog toga što se plaše da im se neće poverovati. Lanezovi advokati su tvrdili da bi on trebalo da dobije uslovnu kaznu i vreme za lečenje od zavisnosti od droge. 

Nije jasno da li se Lanez sada suočava sa deportacijom u Kanadu, preneo je BBC. Lanezov advokat Hoze Baez rekao je da njegov klijent planira da uloži žalbu na presudu. Baez je rekao van suda u utorak da nema DNK dokaza protiv Laneza u vezi sa pucnjavom i da DNK repera nije pronađen na pištolju koji je korišćen.

Na suđenju u ponedeljak je pročitana izjava Stalion u kojoj je navela da "nikada neće biti ista nakon napada i da posle toga nije doživela nijedan dan mira, prenose američki mediji.

Megan, čije je pravo ime Megan Pit, rekla je na sudu da se posvađala sa Lanezom zbog njihove nekadašnje emotivne veze i da su počeli da razmenjuju uvrede. Ona je rekla da je zahtevala da je puste iz vozila, nakon čega je Lanez počeo da puca.

Lanezovi advokati su sugerisali da je Stalion možda upucala njena prijateljica i pomoćnica Kelsi Haris koja se takođe nalazila u vozilu, a koja je navodno bila zaljubljena u muzičara i zbog toga bila ljubomorna. Haris je to negirala, ali se, međutim, kao svedok nije stala iza svojih prethodnih izjava da je Lanez bio taj koji je pucao i umesto toga na suđenju rekla da nije videla ko je pucao u Megan.

Komentari (0)

Magazin