Tehnologija

Svemirski turisti iz orbite razgovarali sa Tomom Kruzom

Komentari

Autor: Fonet

17/09/2021

-

23:20

Svemirski turisti iz orbite razgovarali sa Tomom Kruzom
SpaceX - Copyright Tanjug/AP/SpaceX

veličina teksta

Aa Aa

Svemirski turisti koji upravo kruže oko Zemlje u svemirskom brodu "Spejs iks" razgovarali su iz orbite sa slavnim glumcem Tomom Kruzom.

Let iz kosmičkog centra "Kenedi" na Kejp Kanaveralu iznajmio je američki milijarder Džared Ajzakmen, 38-godišnji osnivač i glavni direktor kompanije za finansijske usluge "Šift for pejment", ujedno i iskusan pilot, a uz njega u letelici su još tri osobe koje su se mesecima pripremale za let.

 

 

"Ruk, Nova, Henks i Leo su razgovarali s Tomom Kruzom danas", objavljeno je na službenom nalogu misije na tviteru, prenela je Hrvatska radio-televizija.

"Podelili su svoja iskustva iz svemira. Maverik, možete da budete naš krilni napadač kada poželite", dodaje se u tvitu. Maverik je ime elitnog pilota kojeg je Kruz glumio u filmu "Top gan".

Letelica je u sredu lansirana na Floridi sa prvom potpuno civilnom posadom koja je ikada poslata na let u Zemljinu orbitu, a misija bi trebalo da traje oko tri dana.

 

 

Administrator NASA tokom mandata Donalda Trampa Džim Brajdenštajn najavio je prošle godine bestežinski film s Kruzom, u Međunarodnoj svemirskoj stanici. Još nisu poznate pojedinosti tog filma koji bi trebalo da bude snimljen u saradnji sa "Spejs iksom".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin