Zdravlje

Nemačka preporučila buster dozu vakcine za decu od 12 do 17 godina

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2022

-

20:20

Nemačka preporučila buster dozu vakcine za decu od 12 do 17 godina
Nemačka preporučila buster dozu vakcine za decu od 12 do 17 godina - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Nemačko vakcinaciono savetodavno telo preporučilo je danas da sva deca uzrasta između 12 i 17 godina prime buster dozu vakcine protiv koronavirusa.

Kako navodi agencija Rojters, Nemačka je za protekla 24 časa prijavila novi dnevni rekord - više od 81.000 pozitivnih slučajeva koronavirusom.

Posle Sjedinjenih Američkih Država, Izraela i Mađarske, Nemačka je među prvim zemljama u svetu koje su dale preporuku za vakcinaciju dece tog uzrasta.

"Trenutna situacija sa naglim povećanjem broja slučajeva izazvanih omikronom i strahovitim posledicama po zdravstveni sistem u Nemačkoj, čini neophodnim produženje kampanje vakcinacije", saopštilo je savetodavno telo, poznato i pod nazivom STIKO.

Nemačko vakcinaciono savetodavno telo u saopštenju navodi da bi treća doza trebalo da bude Fajzer/Biontek vakcina, koju bi deca trebalo da prime najranije tri meseca od primljene druge doze vakcine.

Takođe, dodaje se da su rizici od teških neželjenih efekata veoma niski, dok su podaci o efikasnosti i bezbednosti buster doze za decu od 12 do 17 godina i dalje ograničeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin