Život

Divlje životinje su gladne i ničega se ne plaše: Srne i jazavci pustoše kukuruzišta u selu kod Topole

Komentari

Autor: Rina

12/08/2021

-

12:51

Divlje životinje su gladne i ničega se ne plaše: Srne i jazavci pustoše kukuruzišta u selu kod Topole
Divlje životinje su gladne i ničega se ne plaše: Srne i jazavci pustoše kukuruzišta u selu kod Topole - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što su na Rudniku dobar deo kukuruzišta opustošile divlje svinje, poljoprivrednici iz sela Donja Šatornja suočili su se sa sličnim problemom. Dragan Novaković u svom domaćinstvu zatekao je pustoš, za koju se pretpostavlja da ju je načinila šumska divljač.

"Prilikom obilaska njive primetio sam polomljen kukuruz i pokidane klipove. To su bile srne ili jazavci, ne verujem da su divlje svinje, bar ih do sada ovde nisam viđao. Ulaganja u poljoprivredu su velika da bi sada hranio i divljač, spasili smo se grada ali od njih ne znam kako ćemo", kaže za Rinu Dragan.

Prema njegovim rečima, divlje životinje ne prezaju od ničega, pa su nemoćni da sačuvaju svoje useve.

"Probali smo da postavljamo strašila, ali ništa ne pomaže. Divlje životinje su se odomaćile, gladne su i ničega se ne plaše. Ako ovako nastave da dolaze i da se slade sa kukuruzom, pitanje je šta će do jeseni ostati od kukuruza sa 30 ari površine", priča ovaj poljoprivrednik.

Poljoprivrednici od ranog proleća pa do kasne jeseni gledaju u nebo, jer njihov prinos zavisi dobrim delom od vremenskih prilika. Suša je već desetkovala dobar deo roda, a šta će ostati nakon divljih zveri veliko je pitanje.

Komentari (0)

Magazin