Život

Ko je ćerka avganistanskog predsednika koja godinama živi i radi u Njujorku?

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2021

-

10:17

Ko je ćerka avganistanskog predsednika koja godinama živi i radi u Njujorku?
Ko je ćerka avganistanskog predsednika koja godinama živi i radi u Njujorku? - Copyright Prinstcreen YouTube/Guggenheim Museum

veličina teksta

Aa Aa

Ćerka avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija, koji je pod napadom talibana pobegao u Ujedinjene Arapske Emirate, navodno sa 169 miliona dolara u gotovini, snimljena je u ležernoj šetnji na ulicama Njujorka.

Marijam Gani (42) već godinama živi u tom gradu u atraktivnom stanu u Bruklinu, bavi se vizualnom umetnošću i filmom i vodi boemski život, potpuno drugačiji od životnog stila žena u Avganistanu, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, njen stan krase police sa knjigama od poda do plafona, ukrasni jastuci urađeni u Siriji i tepih iz Turkemenistana, koji je dobila na poklon od oca.

 

Gani odbija da komentariše situaciju u Avganistanu, ali na društvenim mrežama poziva Amerikance da se uključe u akciju pomoći Avganistancima.

Ona je na Instagramu objavila da je ljuta i tužna zbog talibanske okupacije i da strahuje za svoju porodicu, prijatelje i kolege koji su ostali u Avganistanu i pozvala američke državljane da urgiraju kod lokalnih vlasti da se zaustavi deportacija avganistanskih izbeglica.

Marijam Gani rođena je u Bruklinu, a odrasla u Merilendu i veći deo života bavi se umetnošću.

Njeni radovi izlagani su u muzejima širom sveta, uključujući čuveni Tejt Modern u Londonu i Gugenhajm i MOMA u Njujorku, a 2018. godine postala je član fakulteta Benington u Vermontu.

"Ja sam Bruklinski kliše", rekla je ona svojevremeno opisujući svoj način života.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin