Život

Muške suknje u trendu na nedelji mode u Milanu

Komentari

Autor: Fonet

15/01/2022

-

22:37

Muške suknje u trendu na nedelji mode u Milanu
Muške suknje u trendu na nedelji mode u Milanu - Copyright Tanjug AP/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Milanski modni dizajneri muške odeće uspeli su da na tekućoj Nedelji mode otvore pitanje jesu li pandemijski karantini ohrabrili muškarce da usvoje ženstveniju siluetu, uključujući suknje, mini haljine i kapute, što se videlo na današnjoj reviji modne kuće Fendi.

Milanska Nedelja mode najavljuje trendove za jesen/zimu 2022/23. godine, a danas je omogućila posetiocima i da "uživaju u pandemijskoj modi socijalnog distanciranja", u poređenju sa prethodnim skučenim sedenjem rame uz rame, navodi AP.

Kalendar događaja je znatno smanjen, zbog rapidnog rasta zaraženih omikron sojme virusa korona u Italiji, pa ipak su revije uživo "znak optimizma", jer je januara 2021. godine ova manifestacija bila održana digitalno.

Tipično, muške kolekcije na milanskim modnim pistama do sada su bile konzervativne u paleti boja.

Fendi kolekcija za sledeću jesen i zimu, prikazana danas, ispunjena je disciplinovanim krojem i elegancijom svojstvenom toj modnoj kući, sa izvesnim poželjnim ekscentričnostima. Prikazali su kožnu pilotsku jaknu sa elementima marokanskog fesa.

Tanjug AP/Antonio Calanni

 

Paleta prigušenih boja sive, crne i slonove kosti, sa tragovima crvene, sugeriše da je ova kolekcija uobičajeno poslovna, ali je Silvija Venturini Fendi dodala više iznenađujućih silueta, poput kratkih muških bermuda sa omotanom suknjom, uz dokolenice, ili pantalona širokih nogavica - koje su pozadi dopunjene suknjom, a uparene jaknama ili trikotažom sa ženstvenim "peek-a-boo", "V" izrezom na grudima.

Fendi nije prvi koji je stavio bisere na muškarce – na ogrlice sa sidrom, a nastavio je trend muških ručnih mini torbica za novčanik i telefon.

Dok je ženska odeća u Fendiju prešla na britansku dizajnerku Kim Džons, kolekcija muške odeće i dalje nosi potpis Silvije Venturini, koja predstavlja treću generaciju Fendija. 

Komentari (0)

Magazin