Život

Jedan od najvećih neobrađenih rubina na svetu izložen u Dubaiju, mogao bi da vredi 120 miliona dolara

Komentari

Autor: Jutarnju

16/04/2022

-

14:19

Jedan od najvećih neobrađenih rubina na svetu izložen u Dubaiju, mogao bi da vredi 120 miliona dolara
Jedan od najvećih neobrađenih rubina na svetu izložen u Dubaiju, mogao bi da vredi 120 miliona dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najvećih neobrađenih  rubina na svetu, nazvan "Burdž Alhamal", prvi put je predstavljen javnosti u petak u hotelu u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i biće izložen mesec dana pre nego što bude stavljen na aukciju, prenosi Jutarnji.

"Ovaj dragi kamen od 8.400 karata i 2,8 kilograma jedan je od najvećih rubina pronađenih do sada i jedan od najređih na svetu", rekao je Patrik Pilati, izvršni direktor kompanije SJ Gold and Diamond, koja ga je izložila.

"Taj neprerađeni rubin je pronađen u Tanzaniji... nije zagrejan, što znači da nije prerađen. U svom je prirodnom stanju i zato je dragocen. Pre nego što bude ponuđen na aukciji, rubin će moći da se pogleda narednih 30 dana", rekao je on.

Cena ovog dragog kamena zelenkastih i tamnoljubičastih tonova mogla bi da dostigne 120 miliona dolara.

U martu je džinovski dijamant pod nazivom "Stena" prvi put izložen u Dubaiju. Zatim je aukcijska kuća "Christie's" objavila da je dijamant u obliku kruške od 228,31 karata iskopan i obrađen u Južnoj Africi pre 20 godina, najveći beli dijamant ikada na listi. Stena će biti na aukciji u Švajcarskoj u maju i očekuje se da će biti prodata za 30 miliona dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin