Život

Stranac s detektorom za metal pronašao izgubljeni prsten pod vodom: Recite mi da je vaš da mogu da idem kući

Komentari

Autor: AP

21/08/2022

-

22:27

Stranac s detektorom za metal pronašao izgubljeni prsten pod vodom: Recite mi da je vaš da mogu da idem kući
Tanjug/AP/Francesca Teal - Copyright Tanjug/AP/Francesca Teal

veličina teksta

Aa Aa

Dijamantski venčani prsten, porodično nasleđe žene iz Masačusetsa, vratio se na njen prst nakon što je muškarac sa detektorom metala uslišio njenu molbu za pomoć na društvenim mrežama i pronašao ga na dnu okeana.

Frančeska Til rekla je za Boston globus da su se ona i njen suprug dobacivali loptom nedavno na plaži Nort Bič u Hemptonu u Nju Hempširu, kada joj je prsten koji je nekada pripadao njenoj prabaki skliznuo s prsta.

Potraga za prstenom trajala je više sati, ali bez uspeha, rekla je 29.-godišnja žena iz Grouvlenda i kao poslednja nada učinila im se objava preko Fejsbuka da svi koji rone sa detektorom za metal obrate pažnju ako pronađu prsten.

Tanjug/AP/Francesca Teal

 

Njena objava, koja je pregledana hiljadama puta privukla je pažnju šezdesetogodišnjeg Lua Ašija iz Maršfilda. On je obukao ronilačko odelo, uzeo potrebno osvetljenje i zaronio u vodu tražeći prsten sa svojim detektorom metala. Prva dva dana nije imao sreće, ali ga to nije obeshrabrilo.

„Ne prihvatam lako neuspeh. Želeo sam da se vratim i pokažem sebi da mogu da pronađem prsten“, rekao je Ašii za  AP. 

Tako se i dogodilo! Pronašao je prsten zavučen ispod peščanog dna okeana, slikao ga i sliku poslao ženi koja ga je izgubila.

„Molim vas, recite mi da je ovo vaš prsten da bih konačno mogao da  odem kući sa ove plaže"- napisao je u duhovitoj poruci.

Prsten je vraćen u dom kome je pripadao, a suprug Frančeske Til bio je toliko oduševljen da ju je ponovo zaprosio jer je, prilikom vraćanja prstena na njen prst, kleknuo na jedno koleno.

„Toliko sam bila oduševljen ljubaznošću tog stranca prošle nedelje. Bilo je tako neverovatno videti humanost kod ljudi koja mi je donela toliko vere u sebe i druge", napisala je Til na Fejsbuku.

 

Komentari (0)

Magazin