Život

Božićna večera za direktora meksičkog zoološkog vrta: Životinje menjao, prodavao ili - jeo

Komentari

Autor: AP

02/02/2023

-

14:42

Božićna večera za direktora meksičkog zoološkog vrta: Životinje menjao, prodavao ili - jeo
Božićna večera za direktora meksičkog zoološkog vrta: Životinje menjao, prodavao ili - jeo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši direktor zoološkog vrta u južnom Meksiku ubio je četiri patuljaste koze i poslužio ih kao hranu na božićnoj trpezi, kažu vlasti.  

José Rubén Nava smenjen je sa mesta direktora zoološkog vrta u gradu Chilpancingo 12. januara nakon što je u zoološkom vrtu pronađen mrtav jelen.  

Nadležni su rekli da je prilikom istrage otkriveno da su životinje koje su deo kolekcije zoološkog vrta prodate, menjane ili pojedene pod Navinim naređenjima.  

Nadležni iz odeska za životnu sredinu rekli su da je zebra menjana za alat, a jelen i ankole su prodate privatnim licima, bez pravilnog računovodstva.  

Još uvek nije jasno da li je Nava osuđen u ovom slučaju, ili da li je imao advokata.  

Ali najšokantnija optužba dolazi od Fernanda Ruiza Gutiereza, direktora državnog odseka za divlju vatru. Rekao je kako je Nava ubio četiri patuljaste koze iz zoološkog vrta i kako ih je skuvao za proslavu koja se održala za kraj godine.  

“Ove četiri životinje su ubijene i spremljene u zoološkom vrtu kako bi bile poslužene kao hrana na proslavi za kraj godine”, kaže Ruiz Gutierez.  

Gutirez dodaje da je zdravlje ljudi stavljeno u ozbiljnu opasnost jer ove životinje nisu bile namenjene da budu hrana ljudima.  

Nava je navodno menjao i zebre iz zoološkog vrta za alat koji mu je bio potreban da popravi par stvari u zoološkom vrtu, međutim inspekcija nije pronašla nikakav alat tokom pretrage.  

Meksiko već dugo ima problema sa građanima koji ilegalno nabavljaju egzotične životinje.

Godinama su šverceri droge u Meksiku poznati po tome što prave privatne kolekcije lavova, tigrova i drugih divljih životinja. One ponekad pobegnu, što često prouzrokuje paniku među stanovništvom.  

U glavnom gradu Aquascalientesa, državna policija objavila je da je lav koji je pobegao ozbiljno povredio ženu koja je bila na terasi. Lav je navodno pobegao iz kuće koja je u blizini njene. Žena je hospitaliozovana zbog ozbiljnih povreda na njenim nogama, lobanji i plućima.  

Lav je takođe napao dva psa i mačku. Prošlog utorka pronađen je i vraćen u lokalni zoološki vrt.  

Komentari (0)

Magazin