Život

Zašto šestogodišnjak s mobilnim nije uvek dobra ideja: Dečak u SAD potrošio 1.000 dolara naručujući hranu

Komentari

Autor: AP

05/02/2023

-

21:14

Zašto šestogodišnjak s mobilnim nije uvek dobra ideja: Dečak u SAD potrošio 1.000 dolara naručujući hranu
Tanjug AP/Kristin Stonehouse via AP - Copyright Tanjug AP/Kristin Stonehouse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Čovek iz Mičigena ostao je kraći za 1.000 dolara nakon što je njegov šestogodišnji sin prošlog vikenda naručio preko mobilne aplikacije hranu iz nekoliko restorana u toj vrednosti.

Možda će se Kitu Stounhausu iz grada Česterfild iz savezne američke države Mičigen to na kraju isplatiti, ko zna, jer je njegov slučaj sada opšte poznat i mogao bi da bude deo reklamne kampanje lanca hrane Grabab, koliko se jela u kratkom vremenu našlo na njihovom stolu.

Kit Stounhaus je rekao da je hrana neuobičajeno brzo počela da stiže u njegovu kuću u  Česterfildu, gradiću u blizini Detroita u subotu uveče, nakon što je svom sinu Mejsonu dozvolio da koristi mobilni telefon za igru pre spavanja.

Međutim, dečak je preko naloga svog oca za lanac Grabab počeo da poručuje hranu iz jednog restorana za drugim.Dečakova majka, Kristin Stounhaus, rekla je agenciji Asošijeted pres u četvrtak da je predstavnik Grababa došao u njihovu kuću i ponudio poklon karticu u visini 1.000 dolara, što je odlična reklama za kompaniju. Čak razmišljaju da porodicu Stounhaus uključe u promotivnu reklamnu onlajn kampanju.

Kit Stounhaus je rekao da je bio sam sa sinom dok je njegova supruga bila u bioskopu kada je Mejson naručio džambo škampe, salate, pileće pita sendviče, pomfrit sa čili sirom i drugu hranu koju su, jedan za drugim, vozači Grababa dovozili u njihovu kuću u Česterfildu. 

„Ovo je bilo kao nešto iz skeča 'Saturdai Night Live',” rekao je Kit Stounhaus za MLive.com.

„Još mi nije smešno, ali mogu malo da se opustim i smejem sa ljudima. To je mnogo novca i sve se tako brzo dogodilo.”, kaže Kit.

Stounhaus je rekao da je njegov sin naručio hranu sa toliko različitih mesta da mu je Čejs banka poslala upozorenje o mogućoj prevari, odbijajući porudžbinu od 439 dolara iz Hepi pice. Ali Mejsonova porudžbina velikih škampa od 183 dolara iz istog restorana je prošla i stigla je u porodičnu kuću. 

Stounhaus je rekao da mu je trebalo vremena da tek posle nekoliko poručenih jela shvati šta se dešava, a za to vreme nije mogao da stopira isporuke. Kristin Stounhaus je rekla za AP da je Mejson izuzetno inteligentan i da čita od svoje dve i po godine.

 „On je veoma pametan, nije prosečan šestogodišnjak", rekla je njegova majka.

Rekla je da je njen muž upravo koristio aplikaciju Grabab na svom telefonu da naruči večeru pre nego što je otišla i verovatno je samo ostavio aplikaciju otvorenu. Rekla je da je njen sin uzeo telefon, sakrio se u podrumu i nastavio da poručuje hranu svoju gozbu.

Otac dečaka: Znao sam da je moguće ali kako baš meni da se desi! Menjam lozinku!

Otac i majka su razgovarali sa Mejsonom u nedelju ujutru i rekli mu da je ono što je uradio slično krađi. 

„Mislim da u početku nije shvatio suštinu“, rekla je majka.

Da bi mu to praktično pokazali, ona i njen muž otvorili su Mejsonovu kasicu prasicu i uzeli iz nje 115 dolara koje je Mejson dobio za svoj rođendan u novembru, rekavši mu da će novac ići na plaćanje računa koji je napravio.

To izgleda nije mnogo uznemirilo dečaka. 

„Onda je pronašao peni na podu i rekao da može da počne iznova“, rekla je majka. 

Kit Stounhaus je rekao da je većina hrane otišla u porodične frižidere a pozvali su na večeru i neke komšije. Otac kaže da je za slične primere čuo ranijem, ali nikada u tom obimu koji se njima dogodio.

 On svoje iskustvo preporučuje drugim roditeljima i apeluje na njih da ne ostavljaju otvorene važne aplikacije kako ne bi bile lako dostupne deci kad se dočepaju telefona roditelja.

 Rekao je da će promeniti lozinku. 

„Znao sam da se ovo može desiti, ali jednostavno ne mislite da će vaše dete uraditi nešto ovako. Definitivno je dovoljno pametan, samo nisam to očekivao“, rekao je Kit Stounhaus.

 

Komentari (0)

Magazin