Život

Pronađena Novosađanka koja je 1962. godine bila model za čuvenu skulpturu Kupačice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/06/2023

-

22:37

Pronađena Novosađanka koja je 1962. godine bila model za čuvenu skulpturu Kupačice
Pronađena Novosađanka koja je 1962. godine bila model za čuvenu skulpturu Kupačice - Copyright Prinskrin/Youtube/SF Videography

veličina teksta

Aa Aa

Beranci su okončali potragu za novosadskom atletičarkom Olgom Kalivodom, koja je 1962. godine bila model za poznatu skulpturu "Kupačica" i to nakon nesvakidašnjeg oglasa na društvenim mrežama koji je objavio menadžent Hotela "Berane" i Udruženje građana "Beranda".

Naime, portal RTCG je ranije objavio da je čuvena "Kupačica", koja je početkom 2000-ih godina nestala, pronađena i vraćena da krasi terasu poznatog beranskog hotela. 

"Gospođa Olga Marinčić je sa zadovoljstvom prihvatila poziv organizatora da bude specijalna gošća Hotela „Berane“ na maloj proslavi šezdesetog rođendana statue inspirisane njenim likom - skulpture koja je bila jedan od najpoznatijih ivangradskih brendova i obilježila mladost generacijama Ivangrađana", objavljeno je na mrežama.

 

 

Kako su saopštili iz hotela "Berane" i udruženja građana "Berane", kontakt je uspostavljen i susret dve Olge nakon 60 godina u Beranama je okvirno dogovoren.

Skulptura je delo beogradskog vajara Gradimira Aleksića i ovog leta slavi 60. rođendan, što je razlog više da se proslavi ovaj nesvakidašnji jubilej. Softić kaže da bi bilo lepo da pronađu i Aleksića i da bi to bio srećan kraj jedne lepe beranske priče.

Osim ove, beranske skulpture, jedna se nalazi u Budvi od 1966. godine. Treći odlivak krasi fontanu u velikom parku u Mataruškoj banji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin