Život

Medved koji maše posetiocima zoo vrta u Kini probudio sumnje: Da li je reč o zveri ili dobro maskiranom čoveku?

Komentari

Autor: CNN

03/08/2023

-

08:25

Medved koji maše posetiocima zoo vrta u Kini probudio sumnje: Da li je reč o zveri ili dobro maskiranom čoveku?
Zoo vrt u Kini - Copyright Tanjug AP/Weng Xinyang/Xinhua via AP

veličina teksta

Aa Aa

Jedan zoološki vrt u Kini primoran je da se pravda na društvenim mrežama, nakon što su internetom počele da kruže spekulacije da je jedan od njihovih medveda zapravo čovek u kostimu.

Sunčev medved koji živi u Zoo vrtu u Hangdžouu voli da se uspravlja na zadnje noge i pozdravlja posetioce mahanjem, a kada je jedan njegov snimak postao viralan, mnogi su izrazili sumnju da je reč o prevari. 

Teorije o tome da su medvedi zapravo ljudi u kostimima, naročito su podgrejale slike medinih leđa, na kojima mu je koža naborana baš na mestu gde bi se to očekivalo od kostima.

Tanjug AP/Weng Xinyang/Xinhua via AP

Naborana koža na donjem delu leđa kod medveda u zoo vrtu mnoge je podsetila na nabore na kostimu

Uprava zoološkog vrta odlučno odbacuje takve spekulacije. Oni kažu da sunčani medvedi, koji inače potiču iz Malezije i inače izgledaju drugačije od drugih pripadnika svog roda. 

"Ja sam medvedica Angela. Juče me je nakon posla pozvao direktor zoološkog vrta i pitao da li sam bila lenja i preskočila, pa pronašla čoveka da me zameni. Dopustite mi da ponovim svima, ja sam medved. Ne crni medved, ne pas – jednostavno medved", stoji u šaljivoj objavi zoološkog vrta na društvenim mrežama.

 

 

Možda je buka koja se podigla na internetu samo puko nagađanje, ali zoo vrtovi u Kini već su bili izloženi javnom podsmehu, nakon što su pokušavali da "podvale" kućne ljubimce poput pasa, kao divlje životinje, piše CNN.

Tako je gradski zoo vrt u centralnoj Henan provinciji 2013. razbesneo posetioce, predstavivši tibetanskog mastifa kao lava. Gosti zoo vrta iznenadili su se kada su u volijeri videli "lava" koji laje.

Još je smeliji bio zoo vrt u Sičuan provinciji, gde je zlatni retriver sedeo u kavezu predviđenom za "afričkog lava".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin