Život

Dvostruki susret sa predatorima: Na ženu iz Teksasa sa neba pala zmija, a zatim se na nju obrušio i jastreb

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2023

-

15:35

Dvostruki susret sa predatorima: Na ženu iz Teksasa sa neba pala zmija, a zatim se na nju obrušio i jastreb
Dvostruki susret sa predatorima: Na ženu iz Teksasa sa neba pala zmija, a zatim se na nju obrušio i jastreb - Copyright Profimedia, Printscreen YouTube/WFAA

veličina teksta

Aa Aa

Žena iz Teksasa dobila je ozbiljne povrede ruke i lica, nakon što su je, dok je kosila travu, istovremeno napali jastreb i zmija.

Pegi Džons je bila u dvorištu svoje kuće, kada je jastreb u letu slučajno ispustio zmiju koju je ulovio pravo na njenu glavu. Zmija, koja se neočekivano domogla slobode, ženi se obmotala oko ruke i počela da je grize po licu, a jastreb se istovremeno obrušio na nju, želeći da povrati svoj plen.

''Dok sam pokušavala da sa ruke otrgnem zmiju, ona se samo obmotavala. Ujela me za lice. Nakon toga se pojavio jastreb, koji dohvatio zmiju i snažno je otimao, ali kako nije uspeo da je otrgne, počeo je da me ubada kandžama i kljunom'', rekla je Džons.

Posle kratkotrajne borbe, jastreb je uspeo da povrati plen i odleti, nakon čega je Džons njen suprug odvezao do bolnice.

''Bilo je ubodnih rana, posekotina, ogrebotina i podliva'', rekla je ona i dodala da je napad bio veoma traumatičan i da je mislila da će umreti, kao i da nakon napada ima probleme sa spavanjem.

Kako je napomenula, u ruralnim delovima Teksasa, nije neuobičajen susret s divljim životinjama.

''Viđala sam ranije kako jastrebovi hvataju zmije. Oni tako ubijaju svoj plen'', rekla je Džons.

Komentari (0)

Magazin