Aktuelno

Za 29. januar zakazan početak suđenja roditeljima dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2023

-

18:22

Za 29. januar zakazan početak suđenja roditeljima dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi
Za 29. januar zakazan početak suđenja roditeljima dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu zakazao je za 29. januar početak suđenja roditeljima dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole.

Na početku suđenja tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne predloge nakon čega će optuženi da se izjasne o krivici.

Suđenje je osim za 29. januar, zakazano i za 30. januar, rečeno je Tanjugu u tom sudu. Pored oca V. K. i majke M. K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud V. K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku M. K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktora u tom klubu N. M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

V. K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu to očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezvedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka M. K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija