Aktuelno

Apelacioni sud: Ukinuto rešenje kojim se Dijani Hrkalović ukida kućni pritvor, naloženo ponovno odlučivanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija, J.S.

24/06/2022

-

11:42

Apelacioni sud: Ukinuto rešenje kojim se Dijani Hrkalović ukida kućni pritvor, naloženo ponovno odlučivanje
Dijana Hrkalović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud ukinuo je rešenje kojim je Veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odlučilo da Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova, ukine meru kućnog pritvora i obavezu nošenja nanogice, rečeno je za Euronews Srbija iz ovog suda i navedeno da je naloženo ponovno odlučivanje suda.

Kako dodaju, odluka je doneta u četvrtak, 16. juna. Razlog za ovu odluku je, kažu, dupla dokumentacija koju je Hrkalović posedovala, tačnije dupli pasoš i lična karta.

Ističe se da žalbom Tužioca za organizovani kriminal nije tačno navedeno na koje ime glasi putna isprava koja se oduzima od okrivljene "s obzirom na činjenicu koju Prvostepeni sud u obrazloženju navodi, a to je da je okrivljena imala istovremeno dva pasoša i dve lične karte sa različitim ličnim podacima, koje je koristila u pravnom saobraćaju".

Kako dodaju iz Apelacionog suda, imajući u vidu navedenu činjenicu da je okrivljena imala duplu dokumentaciju sa različitim podacima, koje po sopstvenom kazivanju, istovremeno korisitla u pravnom saobraćaju, nejasno je koje su putne isprave prvostepenim rešenjem oduzete od okrivljene.

"Na osnovu toga, imajući u vidu da za neke države prilikom izlaska iz Republike Srbije ne treba pasoš, već je dovoljna samo lična karta, osnovanom žalbom ukazuje se da Provstepeni sud nije utvrdio da li okrivljena poseduje druga lična dokumenta posebno ona koja je prethodno koristila u pravnom saobraćaju. Stoga je nejasno na osnovu čega Prvostepeni sud zaključuje da bi odzimanje putne isprave bila dodatna garancija da okrivljena neće pobeći odnosno napustiti svoje boravište", rečeno je iz suda.

Prethodno je Hrkalović bila u pritvoru od 24. decembra 2021, nakon čega joj je 31. marta određen kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Ona je optužena da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija