Aktuelno

Zaštitnik građana: Suspendovana medicinska sestra koja je na Tik-Toku uživo prenosila porođaj

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2023

-

16:03

Zaštitnik građana: Suspendovana medicinska sestra koja je na Tik-Toku uživo prenosila porođaj
Zaštitnik građana: Suspendovana medicinska sestra koja je na Tik-Toku uživo prenosila porođaj - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić, Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Zaštitnik građana saopštio je danas da je instrumentarka iz GAK "Narodni front", koja je na društvenoj mreži Tik-Tok uživo prenosila porođaj pacijentkinje, suspendovana sa rada.

On je u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija utvrdio da joj je uručeno upozorenje pred otkaz i podnet zahtev za pokretnje prekršajnog postupka.

Zaštitnik građana je 27. aprila 2023. godine po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava zbog tog slučaja pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK "Narodni front" i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja, saopštila je služba za odnose sa javnošću Zaštitnika građana.

U izjašnjenju Zaštitniku građana, GAK "Narodni front" navodi da je 28. aprila 2023. godine v.d. direktora klinike doneo rešenje o udaljenju instrumentarke sa rada, a uručeno joj je i upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Ministarstvo zdravlja navelo je u izjašnjenju Zaštitniku građana da je 28. aprila 2023. godine izvršen vanredni inspekcijski nadzor, nakon kojeg je 15. maja 2023. godine Prekršajnom sudu u Beogradu podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv instrumentarke zaposlene u GAK "Narodni front" zbog povrede prava na privatnost i poverljivost na osnovu Zakona o pravima pacijenata, zaklju;uje se u saopštenju Zaštitnika građana.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija