Aktuelno

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo tiktokerke Noe Milivojev

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2023

-

17:40

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo tiktokerke Noe Milivojev
Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo tiktokerke Noe Milivojev - Copyright Nestali Srbija/nestalisrbija.rs

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor u trajanju do 30 dana O.D. (33) osumnjičenom da je na svirep i podmukao način ubio tiktokerku Nou Milivojev (18), čiji su delovi tela pronađeni u stanu osumnjičenog.

Pritvor je osumnjičenom odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz tog suda.

O.D. se na teret stavlja krivično delo ''teško ubistvo'' za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno stanuje u centru Beograda, na svirep i podmukao način ubio oštećenu Nou Milivojev.

To je uradio tako što je, kako se sumnja, kada je Noa Milivojev, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, došla kod njega u stan, osumnjičeni ušao sa njom u verbalni i fizički sukob, te ju je najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova.

Potom je te delove tela rasporedio u veću PVC kutiju, manje PVC bure, jedan manji balon za vodu i jednu PVC kantu, u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela Noe, odnosno svo njeno tkivo i kosti i na taj način lakše se oslobodio tela i sakrio sve tragove.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Podsetimo, danima je trajala potraga za osamnaestogodišnjom tiktokerkom Noom Milivojev iz Kovilja koje se poslednji put javila porodici 17. juna kada je krenula kod dečka u Beograd. Epilog je nažalost tragičan. Javnost je bila šokirana vešću o tome da je policija u centru Beogada uhapsila osumnjičenog za ubistvo, uz naovde da je telo žrtve raskomadano. Nakon medijskih saznanja da je reč upravo o Noi, koja je transrodna osoba, aktivisti za zaštitu ljudskih prava i LGBT+ aktivisti su joj odali počast paljenjem sveća na Trgu Republike. Oglasila se i Noina majka koja je rekla da je osumnjičenog znala kao partnera njene ćerke, uz navode da zna da je imala probleme sa njim.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija