Društvo

Nove mere na KiM, od 3. januara ulazak samo uz dokaz o potpunoj vakcinaciji

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2021

-

23:20

Nove mere na KiM, od 3. januara ulazak samo uz dokaz o potpunoj vakcinaciji
Nove mere na KiM, od 3. januara ulazak samo uz dokaz o potpunoj vakcinaciji - Copyright EPA/VALDRIN XHEMAJ

veličina teksta

Aa Aa

Svi koji ulaze na teritoriju Kosova i Metohije moraće od 3. januara da imaju dokaz da su primili dve doze vakcine.

To je predviđeno novim merama protiv koronavirusa, koje je danas usvojila vlada privremenih prištinskih institucija, prenosi prištinska Koha ditore. Kako se navodi, do 3. januara, ulazak na teritoriju KiM dozvojen je osobama koje imaju dokaz o primljene dve doze vakcine ili imaju jednu dozu vakcine i negativan PCR test, koji nije stariji od 48 časova ili jednu dozu vakcine i dokaz da su preležali koronavirus.

Nove mere, usvojene su sednici održanoj elekstronskim putem, predviđaju i da sve osobe koje koriste javni prevoz moraju da poseduju sertifikat o potpunoj vakcinaciji protiv korona virusa, javlja ''Gazeta ekspres''. Prema odluci vlade u Prištini, kako prenosi Kosovo onlajn, javni prevoz mogu da koriste i putnici koji su primili samo prvu dozu vakcine, ali pod uslovom da imaju i negativan PCR test.

"Čak i oni koji imaju dokaze da su preležali korona virus moraju da buidu vakcinisani barem jednom dozom da bi putovali gradskim autobusom", navode iz vlade privremenih prištinskih institucija.

Jedna od glavnih mera koja ostaje na snazi je ograničenje saobraćaja od 00.00 do 05.00 casova, dok je ugostiteljski objekti raditi do 23 casa. Predviđeno je i da se muzika u lokalima gasi u 21.30. U obrazloženju vlade navodi se da su nove mere uvedene zbog novog omikron soja korona virusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija