Društvo

Srpskim đacima u Bujanovcu zahvalnice na albanskom jeziku, Ružić: Zahtevamo da lokalne vlasti poštuju zakone Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2022

-

20:15

Srpskim đacima u Bujanovcu zahvalnice na albanskom jeziku, Ružić: Zahtevamo da lokalne vlasti poštuju zakone Srbije
Srpskim đacima u Bujanovcu zahvalnice na albanskom jeziku, Ružić: Zahtevamo da lokalne vlasti poštuju zakone Srbije - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najoštrije je danas osudilo postupak lokalnih vlasti u Bujanovcu, jer su đacima generacije srpske nacionalnosti uručili zahvalnice na albanskom jeziku.

"Za svaku osudu je što su učenicima srpske nacionalnosti uručene zahvalnice na albanskom. U ovoj opštini nastava se odvija i na srpskom i na albanskom jeziku. Zahtevam da se poštuju prava zagarantovana Ustavom i zakonom i da se učenicima koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i zahvalnice izdaju na srpskom jeziku", rekao je Ružić u saopštenju.

On je naveo da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poštuje sva prava kada je u pitanju obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina.

"Omogućili smo učenicima da na osam jezika nacionalnih manjina ostvaruju celokupno obrazovanje. Zahtevamo i od lokalnih vlasti u Bujanovcu da poštuju zakone Republike Srbije", naveo je Ružić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija