Društvo

Pao prvi sneg u Beogradu, tokom dana razvedravanje, ali temperature jedva iznad nule

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/12/2022

-

07:13

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Prolazak hladnog fronta juče nam je doneo intenzivno zahlađenje, a kiša je i u nižim predelima južne Srbije prelazila u susnežicu i sneg. Tokom noći slab sneg je padao u delovima Vojvodine, kao i u Beogradu.

Već sredinom dana u severnim predelima dolazi do razvedravanja, dok će slab sneg povremeno padati u južnoj i jugoistočnoj Srbiji, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, navodi meteorloškinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Hladna vazdušna masa i severni vetar donose nam veoma hladno vreme i temperaturu koja u većini mesta neće prelaziti 3. podeljak. Najtoplije danas na krajnjem jugu, gde se na kratko očekuje i do 7 stepeni.

Zbog razvedravanja koje se prognozira do kraja dana sutra će jutro osvanuti sa temperaturom i do - 5 stepeni, dok se na planinama očekuje do -10.

Tanjug/Zoran Žestić

 

U najtoplijem delu dana temperatura će biti malo iznad nule, a vreme sunčano, sa slabim vetrom, što će omogućiti da subjektivni osećaj bude kao da je malo toplije od izmerenih vrednosti.

U sredu ponovo počinje da duva košava, a južni vetar doneće nam blaži porast temperature i oblake, koji će istočnim i jugoistočnim predelima doneti slabe, mešovite padavine.

Prognostički modeli za četvrtak najavljuju osetnije otopljenje i delimično razvedravanje, ali nam već u petak stižu novi kišonosni oblaci.

Sneg na nekim putnim pravcima

Na putevima Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona i Podbukovi - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka, kolovoz je vlažan, a snega ima do pet centimetara, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Na ostalim putnim pravcima i prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Požege, Valjeva. Preporučuje se oprezna vožnja.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Na državnim putevima II prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare, Mačve, Požege, Zaječara i preporučuje se oprezna vožnja! Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare, Požege.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija