Društvo

Žiofre: Stalo nam je do Srbije, deca nekih mojih prijatelja su pohađala tu školu

Komentari

Autor: FoNet

08/05/2023

-

11:18

Žiofre: Stalo nam je do Srbije, deca nekih mojih prijatelja su pohađala tu školu
Orden legije časti - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Evropske unije (EU) i šef Delagcije EU u Srbiji Emanuel Žiofre rekao je danas da su tragedije koje su se dogodile prethodnih nekoliko dana potresle i Delegaciju EU i njega lično i poručio da je EU sa Srbijom i da razume da je ovo trenutak bola.

"Ovo utiče na sve nas u Delegaciji, deca nekih mojih prijatelja su pohađala tu školu, imam prijatelje čija deca pohađaju tu školu. Mislim da su svi u Briselu i državama članicama osetili bol", rekao je Žiofre za RTS.

On je potvrdio na odluku Delegacije EU da, povodom tragedija koje su zadesile Srbiju, otkaže događaje planirane povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu i Dana Evopre 9. maja.

Žiofre je podsetio da se 9. maj slavi kao Dab Evrope jer je tog dana francuska dioplomatija objavila plan za stvaranje Evropske zajednice uglja i čelika, iz koje je proistekla Evropska unija.

Podsetivši da je, između ostalog, u Srbiji podvodom Dana Evrope bio planiran koncert nemačkog benda Alphavill, Žiofre je naglasio da "sada nije trenutak za to", pa je nastup odložen.

Žiofre je za sutra u 11 sati na Kalemgdana planiran prigodan događaj.

Povodom kampanje EU "Stalo nam je, bolji smo zajedno" Žiofre je naveo kako se iza svega nalazi želja da se Srbija priključi Evropskoj uniji zato što joj je stalo do Srbije.

"Stalo nam je do poljoprivrednika, inovatora, malih i srednjih preduzeća. U celosti nam je stalo do Srbije", poručio je Žiofre. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija