Politika

Bislimi: ZSO neće biti formirana, izmanipulisani su oni koji su zbog toga glasali za Srpsku listu

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2021

-

12:45

Bislimi: ZSO neće biti formirana, izmanipulisani su oni koji su zbog toga glasali za Srpsku listu
mf.rks-gov.net - Copyright mf.rks-gov.net

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik premijera i šef pregovaračkog tima privremenih institucija u Prištini Besnik Bisljimi, izjavio je danas da ZSO neće biti formirana, kao i da, ako su građani zato glasali za Srpsku listu, moraju da znaju da su izmanipulisani.

Bisljimi je to rekao na televiziji Interaktiv i dodao da je na političkim entitetima da vode računa o realizaciji predizbornih obećanja, tvrdeći da Srpska lista nije ispunila svoja obećanja iz 2017. godine, prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, ne može biti monoetničkog udruženja i da bi, ako se to smatra najboljim načinom udruživanja, isto trebalo da bude primenjeno i na Albance u Srbiji.

On tvrdi da izlaznost Srba na severu KiM nije realna, kao i da ne garantuje da neke osobe nisu glasale u više opština.

"Nismo utvrdili kako se to dogodilo, problem je što Izborna komisija nije obezbedila kredibilitet izbornog sistema u svim opštinama", smatra Bisljimi.

Kada se radi o narednoj rundi dijaloga, on je kazao da bi u drugoj polovini novembra trebalo da se sastanu šefovi pregovaračkih timova, odnosno da bi on tada trebalo da se sastane sa Petrom Petkovićem.

"Trenutno nije u planu sastanak na visokom nivou između premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Bisljimi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija