Politika

"Sastanak u okviru dijaloga": Bisljimi sutra u Briselu sa Lajčakom, teme - pitanje nestalih osoba i energetika

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

24/03/2022

-

19:58

"Sastanak u okviru dijaloga": Bisljimi sutra u Briselu sa Lajčakom, teme - pitanje nestalih osoba i energetika
mf.rks-gov.net - Copyright mf.rks-gov.net

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik kosovskog premijera i glavni prištinski pregovarač u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi sastaće se sutra u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a kako se očekuje glavne teme razgovora biće pitanje nestalih osoba i energetika, prenosi Reporteri.  

Diplomate u Briselu taj sastanak nazivaju "sastankom u okviru dijaloga" i navode da će Lajčak istog dana komunicirati video-linkom sa delegacijom Beograda. 

Često se kaže da postoji veliko približavanje oko ove dve teme i dogovor je "skoro gotov", ali, prema istim izvorima, ostalo je da se razjasni samo nekoliko detalja.

Kosovska strana je saopštila da se o energetskim pitanjima više neće razgovarati sa srpskom stranom, već samo sa EU, koja je preuzela obavezu da olakša ovaj sporazum. Ali EU tek treba da "razjasni" sa Beogradom neka pitanja na tu temu, navodi Reporteri.

U Briselu su ponovili da je odluka Vlade Kosova da ne dozvoli održavanje srpskih izbora na Kosovu izazvala nezadovoljstvo, ali se nadaju da se ta odluka neće negativno odraziti na dijalog.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija