Politika

Stano: Lajčak danas u poseti Prištini

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

25/01/2023

-

17:31

Stano: Lajčak danas u poseti Prištini
Stano: Lajčak danas u poseti Prištini - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boraviće danas u poseti Prištini, rekao je za Tanjug portparol EU Peter Stano.

Stano nije naveo druge detalje posete, već je samo rekao da Lajčak redovno putuje i da je zakazano da danas bude u Prištini.

Lajčak je nedavno, zajedno sa izaslanicima Francuske, Nemačke, Italije i SAD, posetio Beograd i Prištinu kako bi, kako je naveo, razgovarali o daljim koracima ka normalizaciji odnosa na osnovu predloga EU. 

On je juče razgovarao s predstvnicima država EU koje nisu priznale Kosovo -  s ministrom spoljnih poslova Španije Hoseom Manuelom Albaresom, ministrom spoljnih poslova Slovačke Rastislavom Kačerom, ministrom spoljnih poslova Kipra Joanisom Kasulidesom i sa specijalnom izaslanicom Grčke za Zapadni Balkan Sofijom Gramatom o čemu je postavio postove na svom tviter nalogu.

Juče se Lajčak susreo i s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

U međuvremenu, juče, viši savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole razgovarao je telefonom sa premijerom Aljbinom Kurtijem, od kojeg je zatražio da prihvati predlog EU za normalizaciju odnosa sa Srbijom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija