Politika

Vučić: Baviću se Pokretom za državu i ići na konsultacije s narodom

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2023

-

19:13

Vučić: Baviću se Pokretom za državu i ići na konsultacije s narodom
Vučić: Baviću se Pokretom za državu i ići na konsultacije s narodom - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se u narednom periodu baviti Pokretom za državu, kao i da će zbog toga ići na konsultacije sa narodom.

"Ići ću da slušam ljude, po dva, tri, četiri sata ljude u bar 10, 12 gradova, zaseoke, da vidim šta očekuju od predsednika i države i šta moramo da promenimo", rekao je Vučić.

On je istakao i da mu pitanje Kosova oduzima svu energiju i snagu, ali da će ići na konsultacije sa narodom. 

On je večeras rekao da su kosovski policajci automobil u kome je bio njegov sin tri puta zaustavljali i pretresali, i dodao da im je to posao.

"Čestitam Aljbinu Kurtiju na hrabrosti. Kurti nije tako hrabar kada je u mom društvu, ali jeste kada pošalje neke druge da se iživljavaju na tuđoj deci. Samo nek nastavi. Predaja nije opcija, za to bi se neki uplašili", rekao je Vučić.

On je dodao da će jednog dana napisati knjigu, da dobro pamti sve stvari, posebno one koje se tiču KiM.

"Biće ljudima zanimljivo", rekao je on i dodao da je parola "predaja nije opcija" za ceo život.

"Prećautao sam Rami brojne stvari"

Vučić je naveo i da je važno što gradimo dobre odnose sa Albanijom i da zato poslednjih nedelja, kada je krenuo teror nad Srbima na severu KiM, nije komentarisao pojedine izjave albanskog premijer Edija Rame.

"Ja sam čovek koji je uvek lojalan i odan svojoj zemlji Srbiji, ali i čovek koji se trudi da razume sve druge i čovek koji dobro razume i težinu poziciju i Rame, i zato sam, ne jednom, prećutao brojne stvari koje mi se nisu dopale, jer smo uspeli da izgradimo i tu vrstu poverenja u kojem možemo jedan drugom da kažemo i dobre i loše stvari", rekao je Vučić tokom vožnje sa medijima novom deonicom obilaznice oko Beograda, od Straževice do Bubanj Potoka.

Naglasio je da je važno što gradimo bolje odnose sa Albanijom.

"Zato ne moram svaku izjavu uvek da komentarišem i mnoge nisam od pre nekoliko nedelja, otkada je krenuo pravi teror nad Srbima sa severa KiM", rekao je Vučić.

"Protesti sa blokadom saobraćanica poput Gazele izraz nemoći i očaja"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su protesti sa blokadom saobraćajnica kao što je Gazela izraz nemoći i očaja.

"Samo ne razumem to, nikada to niko nije radio u Srbiji, kažu to je radio i Đinđić, on je blokirao Brankov most, ali nikada Gazelu i međunarodne putne pravce, nikada i niko", rekao je Vučić tokom vožnje sa predstavnicima medija novom deonicom obilaznicom oko Beograda od Straževice do Bubanj Potoka.

Istakao je da je to izraz nemoći i očaja.

"Kao i napadi na privatnu imovinu ljudi, to je izraz neznanja i bahatosti i arogancije prema sopstvenim građanima", rekao je Vučić.

Dodao je da je reč o pet ili šest odsto ekstremista koje niko ne podržava.

"Morate se baviti politikom i imati neki sadržaj, šta da ponudite, a ne kako da pravite štetu i izazivate incidente. To je loša politika, ako je možemo tako i nazvati, ali svako ima svoj izbor", naveo je on.

Na pitanje novinara kako to podnosi, rekao je da kao predsednik zemlje mora da istrpi neistine i uvrede i nastavi da radi.

Komentari (0)

Srbija