Politika

Ponovo odložena odluka o "iseljenju" srpskih institucija iz zgrade u Kosovskoj Mitrovici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/09/2023

-

19:16

Ponovo odložena odluka o "iseljenju" srpskih institucija iz zgrade u Kosovskoj Mitrovici
Tanjug/Dopisnik KiM - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

veličina teksta

Aa Aa

Još jednom je odložena primena odluke gradonačelnika Severne Mitrovice, Erdena Atića, koji je od srpskih institucija smeštenih u objektu u Bošnjačkoj mahali zatražio da podnesu dokumenta o registraciji usluga ili da, u suprotnom, napuste objekat.

"Rok za puštanje u proment objekta, bespravno korišćenog odlaže se do prihvatanja izveštaja od strane opštinskog inspektorata", navodi se u novoj odluci, koju je Atić objavio na svom Fejsbuku.  

Ovom odlukom je izmenjen prvi član rešenja od 25. avgusta kojim je takođe odloženo sprovođenje preuzimanja pomenute zgrade.

Naglašava se da je opštinski inspektorat dužan da utvrdi okolnosti i razloge korišćenja objekta "koji se prikupljaju terenskim obilaskom i komunikacijom sa svim stranama".

Inspektorat je u obavezi da izveštaj podnese u roku od 15. dana.

"Nakon njegovog prihvatanja i ocene nalaza, ovo rešenje se sprovodi u izvršnom postupku, ukoliko su strane odbile dobrovoljno oslobađanje objekta", navodi se u odluci gradonačelnika.

Precizira se da ostale odredbe odluke koja je doneta krajem avgusta ostaju nepromenjene.

Podsetimo, danas je istekao rok koji su srpskim institucijama smeštenim u objektu u Bošnjačkoj mahali, dali iz Opštine Severna Mitrovica da podnesu dokumenta o registraciji usluga ili da, u suprotnom, napuste zgradu.

Reč je o zgradi u kojoj se nalaze Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Služba Direkcije Fonda PIO, kosovsko-mitrovački upravni okrug i vučitrnski Centar za socijalni rad.

Tokom dana je situacija u Kosovskoj Mitrovici bila mirna, javila je reporterka Euronews Srbija, a zaposleni su od juče bili u zgradi na svojim radnim mestima, i najavili su da ih neće napuštati do daljnjeg.

Ispred zgrade u Bošnjačkoj mahali je bio veliki broj medijskih ekipa, kao i pripadnici KFOR-a, Euleksa i italijanskih Karabinjera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija