Fokus

U toku pregovori o video konferenciji Putina i Bajdena, moguć datum - 7. decembar

Komentari

Autor: Tanjug, RSE

03/12/2021

-

19:46

U toku pregovori o video konferenciji Putina i Bajdena, moguć datum - 7. decembar
U toku pregovori o video konferenciji Putina i Bajdena, moguć datum - 7. decembar - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da datum razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i američkog predsednika Džozefa Bajdena još nije dogovoren, a da se razmatraju različite opcije.

"Još nije dogovoren tačan datum, pregovori su još u toku. Reč je o video-konferenciji. To može biti i sledeće nedelje i za nedelju dana, ponavljam datum nije dogovoren", rekao je Peskov, prenose RIA Novosti.

Odgovarajući na pitanje da li je u opticaju 7. decemabar, Peskov je odgovorio potvrdno, ali je dodao da su i drugi datumi u igri.

Ranije danas, o razgovoru Putina i Bajdena govorio je i pomoćnik ruskog predsednika Juri Ušakov. Ni on nije precizirao datum, te je rekao da dve strane imaju različite predoge i da oni nisu sinhronizovani, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Sastanak će se desiti za nekoliko dana. Već imamo konkretan datum i vreme za videokonferenciju. Ali je bolje da se sačeka dok sve pripreme ne budu sasvim dogovorene sa američkom stranom. Onda ćemo biti u prilici da damo zvaničnu najavu", rekao je Ušakov.

On je rekao da će dvojica lidera razgovarati o napredovanju implementacije dogovora koji su Bajden i Putin napravili u Ženevi u junu, "nezadovoljavajućim" bilateralnim vezama, "Avganistanu, Iranu, Libiji, krizi u Ukrajini, te o dijalogu o strateškoj stabilnosti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet