Fokus

Tajvan osudio najnovije kineske vojne manevre u blizini ostrva: U vežbi učestvovalo 57 kineskih borbenih aviona

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2023

-

08:27

Tajvan osudio najnovije kineske vojne manevre u blizini ostrva: U vežbi učestvovalo 57 kineskih borbenih aviona
Tajvan osudio najnovije kineske vojne manevre u blizini ostrva: U vežbi učestvovalo 57 kineskih borbenih aviona - Copyright Tanjug/AP/Lin Jian, Itsuo Inouye, profimedia, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Tajvan je danas osudio najnovije kineske vojne manevre u blizini ostrva, a ministarstvo odbrane navodi da je registrovalo 57 kineskih borbenih aviona koji su učestvovali u vežbi.

Istočna komanda kineske Narodnooslobodilačke vojske saopštila je da su njene snage održale vežbu provere "vojne gotovosti u uslovima stvarnih borbenih okolnosti" u moru i u vazdušnom prostoru oko Tajvana, fokusirajući se na kopnene i pomorske udare, preneo je Rojters.

U saopštenju kineske vojske se kaže da je cilj manevara bio ispitivanje združene borbene sposobnosti u odlučnom suprotstavljanju provokativnim akcijama spoljnih sila i separatističkih snaga za nezavisnost Tajvana.

Tajvanska predsednička kancelarija je ocenila da su kineske optužbe neosnovane i najoštrije osudila kineske manevre, ukazujući da su mir i stabilnost u Tajvanskom moreuzu i u regionu zajednička odgovornost i Tajvana i Kine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet