Fokus

Još jedan Kenedi u trci za predsednika SAD: Antivakser staje na crtu Bajdenu

Komentari

Autor: Guardian

06/04/2023

-

23:01

Još jedan Kenedi u trci za predsednika SAD: Antivakser staje na crtu Bajdenu
Još jedan Kenedi u trci za predsednika SAD: Antivakser staje na crtu Bajdenu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Robert Kenedi Junior, poznati aktivista protiv korona vakcine i potomak jedne od najpoznatijih američkih političkih porodica, kandiduje se za predsednika.

Kenedi (69) je u sredu podneo prijavu o kandidaturi Federalnoj izbornoj komisiji.

Kampanja za kandidaturu protiv predsednika Džoa Bajdena unutar demokrata je dug proces.

profimedia

 

Kenedi, nećak predsednika Džona Kenedija i sin američkog državnog tužioca i njujorškog senatora Roberta Kenedija, nekada je bio autor bestselera, pravnik i borac za zaštitu životne sredine naročito po pitanju čiste vode.  Ali pre više od 15 godina postao je sledbenik uverenja da su vakcine nebezbedne i bio je jedan od najglasnijih antivaksera u SAD tokom pandemije koronavirusa, uprkos protivljenju stručnjaka za javno zdravlje pa čak i članova njegove porodice.

Kenedijevi napori su se intenzivirali usred pandemije kovid 19 i razvoja vakcine, pa je njegova organizacija protiv vakcina, Children's Health Defense, napredovala, a prihodi su se više nego udvostručili u 2020. na 6,8 miliona dolara, prema podacima donatora, prenosi Guardian.

Ciljne grupe su namerno bile pažljivo izabrane i činile su je oni društveni slojevi gde se lako primala kampanja o štetnosti vakcina kao što su majke i Afroamerička populacija, što je , kažu zdravstveni stručnjaci, moglo da izazove mnogo više smrtnih ishoda tokom korone.

Kenedi je 2021. objavio knjigu „Pravi Entoni Fauči“ u kojoj je optužio vrhunskog doktora infektivnih bolesti da pomaže u „istorijskom državnom udaru protiv zapadne demokratije“ i promoviše nedokazane tretmane kovida kao što je ivermektin, koji je namenjen za lečenje. parazita, i lek protiv malarije hidroksihlorokin. 

Njegov antivakserski stav protiv kovida povezao ga je sa antidemokratskim ličnostima i grupama. Kenedi se pojavljivao na događajima gde je bilo popularno govoriti o nameštenim i lažiranim predsedničkim izborima u SAD 2020. i podržavali pobunu u Kapitolu 6. januara sledeće godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet