Fokus

Memorijalni centar Aušvic okrivio Iks zbog antisemitiskih objava: "Nekontrolisano produžavanje ciklusa mržnje"

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2023

-

20:42

Memorijalni centar Aušvic okrivio Iks zbog antisemitiskih objava: "Nekontrolisano produžavanje ciklusa mržnje"
Memorijalni centar Aušvic okrivio Iks zbog antisemitiskih objava: "Nekontrolisano produžavanje ciklusa mržnje" - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Sohn, File

veličina teksta

Aa Aa

Memorijalni centar Aušvic kritikovao je danas platformu Iks (Tviter), zbog neuklanjanja antisemtiskih objava korisnika platforme.

Centar je objavio snimke ekrana na kojima se vide antisemitske poruke objavljene na platformi, kao i odgovor Iksa na žalbu, prenosi Rojters.

''Korišćenje takvog jezika nekontrolisano produžava ciklus mržnje i jača ideju da je tako nešto prihvatljivo na ovoj platformi'', navodi se u saopštenju memorijalnog centra.

Istraživači su otkrili porast govora mržnje i antisemitskog sadržaja od kako je milijarder Ilon Mask postao vlasnik Iksa, a vlasti pojedinih zemalja okrivile su kompaniju da ne moderira dovoljno sadržaj koji se objavljuje.

Rojters navodi da Mask sebe opisuje kao nekoga ko se zalaže za ''apsolutnu slobodu govora'', ali pojedini kritičari navode da je takav pristup neodgovoran.

Memorijalni centar Aušvic nalazi se na mestu logora smrti koji je uspostavila nacistička Nemačka na okupiranoj teritoriji Poljske za vreme Drugog svetskog rata, između 1941. i 1945. godine, nacistička Nemačka i saveznici sistematski su ubili oko šest miliona Jevreja širom Evrope pod nemačkom okupacijom.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet