Planeta

Honkong će uništiti oko 2.000 malih životinja pozitivnih na koronu, vlasti upozoravaju: Ne ljubite svoje ljubimce

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2022

-

12:51

Honkong će uništiti oko 2.000 malih životinja pozitivnih na koronu, vlasti upozoravaju: Ne ljubite svoje ljubimce
Honkong će uništiti oko 2.000 malih životinja pozitivnih na koronu, vlasti upozoravaju: Ne ljubite svoje ljubimce - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti Hongkonga su saopštile danas da će uništiti oko 2.000 malih životinja, uključujući hrčke, nakon što je nekoliko glodara bilo pozitivno na koronavirus u jednoj prodavnici kućnih ljubimaca u kojoj je radio zaraženi radnik.

Ovaj grad će, takođe, zaustaviti prodaju hrčaka i uvoz malih sisara, poručuju zvaničnici iz Odeljenja za poljoprivredu, ribarstvo i zaštitu, a prenosi agencija Rojters. Ovakav potez je usledio nakon što je jedan radnik u prodavnici kućnih ljubimaca juče bio pozitivan na delta soj koronavirusa. Saopšteno je i da nekoliko hrčaka uvezenih iz Holandije u istoj prodavnici, takođe, bilo pozitivno na koronavirus.

"Ako posedujete hrčka, trebalo bi da ih držite kod kuće, nemojte ih izvoditi", izjavio je direktor tog odeljenja Leung Siu-fai na konferenciji za novinare, dodajući da svi vlasnici kućnih ljubimaca treba da poštuju ličnu higijenu i da peru ruke nakon kontakta sa životinjama i njihovom hranom.

"Ne ljubite svoje ljubimce", dodao je on.

Iako su lokalne vlasti priznale da “nema dokaza” da kućni ljubimci mogu da prenesu koronavirus na ljude, pojedinci koji su kupili hrčke u toj prodavnici u periodu nakon 7. januara će, u sklopu mera predostrožnosti, biti praćeni i podvrgnuti obaveznom karantinu. Oni će, takođe, morati da predaju svoje hrčke vlastima da ih uspavaju.

Hongkoške vlasti su saopštile da sve prodavnice kućnih ljubimaca koje prodaju hrčke u gradu moraju prestati sa radom i da će oko 2.000 malih sisara, uključujući hrčke i činčile, biti ubijeno na humani način.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet