Nauka

U Los Anđelesu pronađena nepoznata životinjica sa 486 nogu i glavom koja podseća na "Predatora"

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

14:47

U Los Anđelesu pronađena nepoznata životinjica sa 486 nogu i glavom koja podseća na "Predatora"
U Los Anđelesu pronađena nepoznata životinjica sa 486 nogu i glavom koja podseća na "Predatora" - Copyright Prinskrin/news.vt.edu

veličina teksta

Aa Aa

Ranije nepoznata vrsta otkrivena je kako "vreba" u parkovima u okruzima Los Anđeles i Oranž. Životinja ima 486 nogu i glavu koja podseća na vanzemaljsku zver iz čuvenog filma "Predator", preneo je "Los Anđeles tajms".

Ima zelenkastu boju i provlači se kroz tlo elegantno kao igla za vezenje, a ako se odmaknete od mikroskopa mnogonoga vrsta (dobila je latinski naziv Illacme socal), postaje mnogo manje zastrašujuća, naveo je list.

S obzirom na to da je širok kao olovka i dugačak kao igla za šivenje, lako je shvatiti kako je ovaj sićušni "končasti" beskičmenjak ostao neprimećen do sada. Objavljivanjem dokumenta u kome je krajem prošlog meseca zvanično predstavljeno ovo stvorenje, losanđeleska stonoga je ušla u društvo oko 12.000 drugih vrsta stonoga širom sveta.

Ovo otkriće je mali podsetnik na ogromno carstvo malih životinja u osnovi svetskih ekosistema, univerzum minijaturnih stvorenja koje su u opasnosti da budu izgubljene i pre nego što ocenimo suštinsku ulogu koju imaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin