Poznati

Natali Imbrulja: Bila sam uspešna, bogata i užasno nesrećna

Komentari

Autor: Sydney Morning Herald

27/07/2021

-

15:11

Natali Imbrulja: Bila sam uspešna, bogata i užasno nesrećna
Natalija Imbrulja - Copyright AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Natali Imbrulja, pevačica čiji je singl "Torn" bio jedan od najuspešnijih svih vremena, prodat u više od četiri miliona primeraka, teško se nosila sa teretom iznenadne slave.

"Mislim da nisam mogla da prođem kroz teže iskustvo od pisanja drugog albuma, posle te pesme", kaže Imbrulja, koja sada ima 46 godina.

Kada joj je "Torn" doneo ugovor za album, Natali je imala samo 22 godine.

"Bilo je jako čudno. Morala sam da se krijem", ispričala je pevačica za Sydney Morning Herald. "Svi su me pitali kako ide rad na albumu, a ja nisam želela da znam. Bila sam uspešna, bogata i užasno nesrećna", rekla je pevačica, koja je tokom tog perioda patila od anksioznosti i agorafobije. 

"Torn" je u njenom izvođenju zapravo bio obrada pesme rok benda Ednaswap i postala je deo njenog prvog albuma "Left of the Middle".

Album je prodat u sedam miliona primeraka i važi za najprodavaniji debi album neke pop/rok/alternativne muzičarke.

Drugi album "White Lillies Island" nije primljen sa takvim entuzijazmom i prodat je u samo milion primeraka, dok je izdavačka kuća odbila da objavi njen treći album zato što "nije bio prilagođen radijskoj publici".

Ipak, kasnije je Imbrulja objavila još tri albuma, pojavila se u nekoliko filmova i bila deo žirija talent šoua "Iks faktor" u Velikoj Britaniji i Australiji.

Na poslednjem albumu nazvanom "Male", izvodi obrade hit pesama muških izvođača, a najavljuje i novi - "Firebird", koji bi trebalo da izađe u septembru.

Nedavno je objavila singl "Build It Better", koji je napisala tokom lokdauna prošle godine.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin