Poznati

Advokat glumca Alena Delona: "Iako slabijeg zdravlja, još uvek veoma razborit"

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2024

-

13:59

Advokat glumca Alena Delona: "Iako slabijeg zdravlja, još uvek veoma razborit"
AP/Michel Euler - Copyright AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Advokat francuskog glumca Alena Delona, Kristof Ajela, saopštio je da je Delon "lucidan" i da se ne slaže sa zahtevom njegovih sinova da se stavi pod sudsko starateljstvo.

"Ne slažem se sa njegovom decom, koja žele da ga stave pod starateljstvo, čini mi se beskorisno i nasilno. Smatram da je nezamislivo da su deca prekinula lečenje uprkos medicinskom savetu“, navodi advokat, uveravajući da je 88-godišnji glumac, iako slabijeg zdravlja, "još uvek veoma razborit".

Delonova bivša partnerka Hiromi Rolin, prethodno je optužila glumčevu decu da su obustavila njegovo lečenje u avgustu što je dovelo do pogoršanja  zdravstvenog stanja filmske zvezde.

Zahtev sudu su prošle nedelje uputili Delonovi sinovi Entoni i Alen-Fabijen, uprkos željama njihove sestre Anuške da glumac nastavi lečenje u Švajcarskoj, prenosi Ansa.

Entoni i Alen-Fabijen tvrde da njihovim ocem manipuliše Anuška, optužena da želi da ga vrati u Švajcarsku kako bi izbegla naplatu prevelikog poreza na nasledstvo. 

Ona zauzvrat optužuje braću da su ugrozili život njihovog oca i tvrdi da bi u Švajcarskoj imao adekvatniju medicinsku negu od one u Francuskoj. 

Tužilaštvo je imenovalo specijalistu da proceni stanje glumca u cilju eventualnog stavljanja pod starateljstvo. Ajela se nada da će stručnjak preporučiti nastavak tretmana na koje uporno poziva Delonova kćerka.

Komentari (0)

Magazin