Poznati

"Rat" u porodici Alena Delona zbog 245 miliona evra nasledstva i navodne partnerke

Komentari

Autor: Euronews

05/01/2024

-

14:24

"Rat" u porodici Alena Delona zbog 245 miliona evra nasledstva i navodne partnerke
AP/Michel Euler - Copyright AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najcenjenijih francuskih glumaca, Alen Delon, odgovorio je tužbom na optužbe svog sina da postaje senilan.

Delon (88) bio je filmska zvezda od sedamdesetih do kraja devedesetih godina prošlog veka i jedan od najpoželjnijih Francuza na svetu. Međutim, nakon što je pretrpeo moždani udar 2019. godine, njegov sin Entoni Delon, izjavio je za francuske medije da je Delon u slabom stanju.

"Ne govori mnogo, zamara ga ili ga nervira kada ga nateramo da ponavlja, jer mu glas više nije jasan, niti čujan", ispričao je Entoni.

On je takođe optužio svoju polusestru Anučku Delon da je prikrivala da njihov otac pati od demencije. 

Delon je brzo odgovorio preko svog advokata Kristofa Ajele da je "izuzetno šokiran medijskim ispadom koji je orkestrirao njegov sin Entoni". Delon "ne može da podnese agresivnost svog sina Entonija koji mu stalno govori da je senilan", dodao je Ajela.

I Anuška je izjavila da je njen brat Entoni, koji je takođe glumac, ogorčen, ljubomoran i osvetoljubiv i najavila da će da ga tuži.

Ranije je delovalo da su Delonova deca složna, kada su udruženim snagama želeli da izbace iz očeve kuće Hiromi Rolin (66), šminkerku poreklom iz Japana, koja sa Alenom živi od 2006. 

Oni su tada tvrdili da je ona bila kućna pomoćnica, koja je iskoristila Delonovo sve lošije zdravlje sa navodnim ciljem da prigrabi deo bogatstva, procenjenog na 245 miliona evra.

Delonova deca, njih četvoro, su letos angažovala obezbeđenje da je protera sa Delonovog imanja u Duši-Montkorbonu, južno od Pariza i podnela tužbe protiv nje navodeći da je pokušala da ga eksploatiše.

Tužioci su odbacili tužbe navodeći da nema dokaza da je Rolin bila nasilna prema Delonu ili da se ponašala na način koji je štetan po njegove interese.

Rolin je osporavala njihove optužbe, govoreći da je ona bila Delonova partnerka, a ne njegova kućna pomoćnica.

Njen advokat je prikazuje kao kolateralnu žrtvu bitke između dece čuvenog glumca.

Isto kao što su oni nju optužili da joj je glavna motivacija novac, tako je i Rolinin advokat istakao da je njihova glavna briga nasleđe.

Alen Delon ima četvoro dece sa tri različite žene.

Komentari (0)

Magazin