Poznati

Rekordna cena "džordanki": Kolekcija patika legendarnog košarkaša Džordana prodata za vrtoglavih osam miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2024

-

10:45

Rekordna cena "džordanki": Kolekcija patika legendarnog košarkaša Džordana prodata za vrtoglavih osam miliona dolara
Kolekcija patika košarkaške legende Majkla Džordana prodata za 8 miliona dolara - Copyright Tanjug AP/Courtesy of Sotheby's via AP

veličina teksta

Aa Aa

Kolekcija patika koje je nosio košarkaška legenda Majkl Džordan igrajući u klubu Čikago Bulsi s kojim je osvojio šest NBA titula, prodata je na aukciji za osam miliona dolara, što je nova rekordna cena za sportsku obuću na kolekcionarskim aukcijama, saopšteno je danas iz aukcijske kuće Sotbi.

Šest pari patika Er Džordan, po jedan iz poslednjih utakmica šampionske serije 1991., 1992., 1993., 1996., 1997. i 1998. godine, prodato je u petak, prenosi CBS Njuz.

"Podsetnik na trajni uticaj Majkla Džordana na svet sporta i opipljiv artefakt njegovog statusa košarkaške legende dodatno su potvrđeni ovim monumentalnim rezultatom aukcijske prodaje", rekao je predstavnik Sotbija Bram Vahter.

Tanjug AP/Courtesy of Sotheby's via AP

 

Aukcijska kuća Sotbi nije obelodanila ime prodavca, ali je navela da je reč o "privatnom američkom kolekcionaru" koji je nabavio Džordanove patike od dugogodišnjeg izvršnog direktora Čikago Bulsa.

"Džordan je prvi put dao svoje patike klubu nakon prvenstvene utakmice 1991. godine, a potom je nastavio to da radi svake godine", navodi se u saopštenju Sotbija.

Petostruki MVP lige i dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, Džordan je bio toliko izuzetan igrač da ga je nekadašnji komesar NBA Dejvid Stern 1992. godine nazvao "standardom prema kome se meri košarkaška izvrsnost".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin