Poznati

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu: On je antisemit koji je mnogima naneo bol

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2024

-

10:45

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu: On je antisemit koji je mnogima naneo bol
Ozi Ozborn - Copyright Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski muzičar Ozi Ozborn (Ozzy Osbourne) optužio je američkog repera Kanjea Vesta (Kanye West) da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Blek Sabat (Black Sabbath) "War pigs" koja je izvedena uživo 1963. godine.

Ozborn je na društvenoj mreži X napisao da je prethodni zahtev Vesta za odobrenje da deo pomenute pesme uvrsti na svom albumu odbio jer je, kako je napisao u objavi na društvenoj mreži X, "antisemit" koji je "mnogima naneo neizrecivu bol u srcu".

"Ne želim da se družim sa ovim čovekom", dodao je Ozborn čija je supruga, Šeron Ozborn nedavno za "Džuiš Hronikl" rekla da je judaizam njena jedina religija.

Vest se za sad nije oglasio povodom ovih optužbi.

Na ovonedeljnom jednosatnom događaju u Čikagu, Vest i Taj Dola Sajn (Ty Dolla $ign) premijerno su prikazali svoj zajednički projekat "Vultures".

Album je prvobitno trebalo da izađe u decembru prošle godine, ali je, kako piše Gardijan, njegovo odlaganje tada objašnjeno time što američka pevačica Niki Minaž nije želela da Vestu da odobrenje da na album uvrsti njihovu pesmu.

"Što se tiče Kanjea: taj voz je napustio stanicu", rekla je Minaž dodajući da ne vidi razlog zbog kog bi ponovo objavila pesmu koja je prvi put izašla pre tri godine.

profimedia

 

Krajem prošle godine, Vest se izvinio za svoje prethodne antisemitske komentare, koji su izazvali negodovanje i aremičkog predsednika Džozefa Bajdena, kao i Lige za borbu protiv klevete.

"Nije mi bila namera da povredim ili ponizim, i duboko se kajem zbog bola koji sam možda naneo", napisao je Vest na hebrejskom na Instagramu tada. Vest je ranije odao počast rok bendu "Blek Sabat" u pesmi "Hel of a Lajf" (Hell of Life) koja je inspirisana pesmom "Ajron Men" (Iron Man).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin